За двадесети пореден ден "Оставка" ехти все така силно

10213
За двадесети пореден ден "Оставка" ехти все така силно

20-ти ден на протести в България – пред Министерския съвет отново хиляди се събраха с искане за оставка на премиера Пламен Орешарски, на правителството и на Народното събрание.

Обстановката засега е спокойна, както всеки ден. Виковете „Оставка” и „Мафия” ехтят все така силно. Издигнати са плакати с надписи: „Безусловен базов доход”, „Орешарски ти вече си зависим от народа”, „Задължително гласуване + образователен ценз”, пише Агенция „Фокус”.

Арестуваха журналиста Найо Тицин, носел маска на Волен и усмирителна риза

Oблечен в усмирителна риза и носещ маска на Волен Сидеров, журналистът Найо Тицин е бил отведен от полицията в патрулка заради това, че...

Заради протеста движението по бул. „Цар Освободител” и бул. „Дондуков” е затворено. Полицейското присъствие е засилено, продължават да се събират граждани. Във Facebook вече има призиви протестът да продължава до полунощ, както и да има минута мълчание в памет на починалия днес полицай.

Междувременно от 18:00 часа пред пилоните на НДС се събраха хора, които изразяват подкрепа за Орешарски. Това е седми пореден ден на протест в подкрепа на сегашното правителство.

Според bTV протестиращите пред НДК са около 150 души. Имало е и лека провокация – младеж е преминал покрай групата и е извикал „Тези, които правят грешки, да си ходят”. Полицията обаче реагира и до някакъв сблъсък не се стигна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com