X
 
 

Задава се скок на цените на такситата заради нови касови апарати

2168 0
photo of Задава се скок на цените на такситата заради нови касови апарати
Снимка: БГНЕС
Такситата ще поскъпнат заради нови касови апарати. От бранша обявиха, че това ще доведе до принудителното съкращаване на шофьори.

От НАП обясниха, че досегашният таксиметров апарат се заменя с нов, който трябва да е свързан с Националната агенция по приходите. Сегашните апарати нямат връзка с НАП и рядко биват отчитани.

След броени дни такситата във Варна ще возят на по-високи цени

На своето последно заседание за 2018 година Общински съвет- Варна реши да увеличи минималните тарифи за таксиметров превоз във Варна.&n...

"Teзи промени ще доведат до огромни разходи. За да бъдат оборудвани всички таксита в София, ще трябва да се вдигнат цените.

А това несъмнено ще доведе до отлив на клиенти. Българското законодателството е единственото в Европа, което е в ущърб на таксиметровите шофьори", коментира пред Bulgaria ON AIR Малин Господинов от Националния таксиметров синдикат.

Според новата наредба за функционалните и техническите изисквания на които трябва да отговаря фискалната памет на електронните таксиметрови апарати, те вече трябва да са свързани с НАП и да покриват изискванията на прословутата Наредба № Н-18, срещу която възроптаха вече от туристическия бранш.

Красимир Цветков от синдиката пък бе категоричен, че изискването за нови разходи за оборудване на такситата ще доведе до ръст на сивия сектор в бранша, както и ще се стигне до съкращаване на шофьори.

Бизнесът дава на съд наредбата за касовите апарати

Българската стопанска камара (БСК) обяви, че организира завеждане на съдебен иск срещу прословутата Наредба Н-18 на Министерството на ф...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Спецполицаи изведоха барикадиралия се софиянец

Полицията изведе от дома му 57-годишния мъж, който се барикадира в дома си в столичния квартал "Овча купел". По време на операцията няма пострадали...