Закриха заседанието на комисията за Сидеров, симпатизанти на "Атака" искаха да влязат

5409
Закриха заседанието на комисията за Сидеров, симпатизанти на "Атака" искаха да влязат
Снимка: БГНЕС

Депутатите от временната комисия, която трябва да реши за имунитета на лидера на "Атака" Волен Сидеров решиха заседанията да се провеждат при закрити врата, предаде БГНЕС.

В решението им бе вписано, че няма да бъдат допускани народни представители, които не са членове на комисията. Представителите на медиите също бяха помолени да изчакат пред залата.

Бъчварова: МВР не допусна сериозни проблеми и за студентите, и за г-н Сидеров

МВР успя да се справи с баланса да не допусне сериозни проблеми и за студентите, и за г-н Сидеров. Това каза пред журналисти след засед...

Пълното название на комисията е Временна комисия по исканията на Главния прокурор на Република България, за даване на разрешения за възбуждане на наказателни преследвания срещу Волен Николов Сидеров и Десислав Славов Чуколов, народни представители в 43-то Народно събрание.

Като причината за закриване на заседанието се посочи разглеждане на секретни документи, съдържащи следствена тайна. Първоначално заседанието бе обявено за открито и трябваше да започне в 16.00 часа.

След като заседанието на комисията започна по същество вътре бяха поканени лидерът на Атака Волен Сидеров и депутатът Десислав. Депутатът от Атака Явор Нотев, който е и член на комисията, изрази недоволство от решението за закрити заседания, тъй като, според него, няма нищо строго секретно.

В началото, когато членовете на комисията се събираха, около 20 минути възникна спор между депутати, симпатизанти на "Атака", и квесторите на Народното събрание (НС), тъй като симпатизантите искаха да присъстват на заседанието на комисията. Квесторите обаче ги помолиха за търпение – да изчакат първо местата си да заемат членовете на комисията, след това представителите на медиите и едва тогава да влязат и симпатизантите. Това бе посрещнато от симпатизантите с неодобрение като те заявяваха, че настояват да влязат и че с недопускането им се нарушават гражданските им права. Въпреки това те не бяха допуснати в залата на комисията след решението за закрити заседания.

За хайдут Сидер и непатриотичния патриотизъм

За пореден ден се занимаваме с простотиите на "Атака". За пореден ден циркове, изстъпления, обиди, провокации. За пореден ден се надява...

Временната комисия е оглавена от Димитър Главчев от ГЕРБ. В нея влизат още Десислава Атанасова от ГЕРВ, Чавдар Георгиев и Атанас Зефиров от БСП, Четин Казак и Хамид Хамид от ДПС, Антони Тренчев и Гроздан Караджов от РБ, Християн Митев и Емил Димитров от ПФ, Стефан Кенов и Георги Ковачев от БДЦ, Явор Нотев и Илиан Тодоров от "Атака", Светослав Белемезов и Лъчезар Никифоров от АБВ и независимата Ана Баракова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com