Заплахата за София вече не важи, обявиха от посолството на САЩ

2600
Заплахата за София вече не важи, обявиха от посолството на САЩ
Снимка: БГНЕС

Само няколко часа след като Държавния департамент на САЩ обяви, че има заплаха за атентат в София, от американското посолство успокоиха, че опасността вече не е валидна.

"Атентатът" в София бил любовна драма, Борисов бесен на американските дипломати

Информацията за готвен атентат в района на квартал „Изток“ в столицата не отговаря на истината. Това докладва председателят...

"Посолството оценява проактивността на мерките, взети от българското правителство във връзка с конкретни заплахи", пише във Facebook страницата на посолството у нас.

В съобщението се посочва, че дипломатическото представителство ще продължи да работи в тясно сътрудничество по антитерористични въпроси. "Скорошните събития в Европа подчертават необходимостта да се проявява повече внимание и бдителност", пише още в съобщението.

Информацията на департамента беше публикувана във Facebook страницата на консулския отдел и е с дата 23 март след 23 ч. българско време. От нея стана ясно още, че на американските граждани, които се намират в района, се препоръчва да избягват периметъра около бившия хотел "Плиска" в София и да потърсят друг алтернативен начин за придвижване.

Същевременно главният секретар на МВР Георги Костов отказа да коментира съобщението от Facebook. "В рамките на вчерашния ден има много сигнали, но няма констатирана конкретна заплаха", каза Костов.

Американското посолство в България за "Плиска": Не коментираме текущи разследвания

Американското посолство в София отказа да коментира информацията, разпространена от Държавния департамент на САЩ, че има заплаха, насоч...

По-късно от ДАНС обявиха, че проверка е установила, че става въпрос за неуредени любовни отношения между българин и чуждестранен гражданин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество