Започна кандидатстването за лятното издание на практикантската програма на Kaufland България

1154
Започна кандидатстването за лятното издание на практикантската програма на Kaufland България
Снимка: Кауфланд

За седма поредна година Kaufland България ще проведе своята практикантска програма. В новото ѝ издание, което ще започне през юли месец тази година, компанията ще посрещне 30 участници. Процесът по кандидатстване вече започна и желаещите да се включат в програмата могат да го направят на кариерния уебсайт на компанията: www.kariera.kaufland.bg

Лятната практикантска програма на Kaufland България е предназначена за ученици в 11 и 12 клас, които имат навършени 18 години. Компанията дава шанс на записалите се младежи да се запознаят отблизо с дейността на всеки един сектор в общо 15 от нейните хипермаркети, намиращи се в 12 български града: Бургас, Варна, Враца, Горна Оряховица, Казанлък, Монтана, Пазарджик, Перник, Севлиево, Силистра, София и Хасково.

В рамките на лятната си практика учениците придобиват своите първи практически професионални умения, като в същото време получават атрактивно месечно заплащане. Обучението се провежда по време на лятната ваканция и общата му продължителност е 210 часа. Благодарение на участието си в програмата, всеки участник получава възможността да се запознае от първо лице с работното ежедневие във филиалите на Kaufland България и да придобие представа за това какви са основните дейности и процеси, които се извършват там.

Традиционно, учениците ще имат и практически задачи, сред които: активна комуникация с клиенти, приемане и предаване на поръчки, регулярни проверки на свежестта и качеството на предлаганите продукти, контрол на сроковете на годност и поддръжка на безупречния вид на хипермаркета. Освен, че придобиват полезни знания по време на работата си в хипермаркета, практикантите са в постоянен контакт с утвърдени професионалисти от екипа на Kaufland. Ръководители на съответния отдел в магазина влизат в ролята на техни ментори. Благодарение на това те могат да започнат да изграждат професионална мрежа с контакти, докато все още са в училище.

Всеки участник подписва срочен договор с продължителност до месец и половина, като е възможно да работи както на пълно, така и на непълно работно време в интервала между 7:00 и 20:00 ч. Практикантите ще се възползват от всички придобивки, които компанията предлага на служителите си – допълнително здравно осигуряване, спортна карта на преференциална цена, ваучери за храна и други. 

Практикантската програма на Kaufland е част от редицата обучителни инициативи на ритейлъра, имащи за цел да „създадат мост" между образованието и бизнес практиката. Веригата е и сред първите компании в страната, която партнира на програма за дуално обучение на гимназисти. Освен това, през март тази година Kaufland даде старт на първата по рода си практически ориентирана бизнес академия - Kaufland Business Academy, която се провежда в партньорство с Университета за национално и световно стопанство. Програмата е с продължителност 2 месеца, като на финала на академията, студентите могат приложат да знанията си в разработването на решения на реални бизнес казуси. В допълнение, те получават възможност за стаж в избрано от тях звено, в Централния офис на Kaufland България.

За Kaufland България

За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 500 служители. През 2022 г. компанията разполага с 62 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com