Започва ONE ARCHITECTURE WEEK 2014

19842
Започва ONE ARCHITECTURE WEEK 2014

ONE ARCHITECTURE WEEK е ежегоден международен фестивал за архитектура, който ще се случи за седми пореден път от 10 до 19 октомври в Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Тази година куратори на фестивала са Светослав Мичев, Стeфан Минков и Христо Станкушев от българското студио за архитектура и дизайн dontDIY, а темата на събитието е "Възможното невъзможно".

Манифестът на ONE ARCHITECTURE WEEK 2014 цели да потърси архитектурата, която вижда отвъд себе си. Христо Станкушев поставя акцент върху опита за създаване на лабораторна среда, изолирана от очаквания, рестрикции и модели. Фестивалът размива съсловни граници, създава връзки там където ги е нямало. Чрез преосмислянето на архитектурата като културна материя, фестивалът насочва вниманието към основни проблеми на съвременната култура.

Победителят в архитектурния конкурс за Площад Централен се обявява на 12 септември

На 11 април тази година стартира международният архитектурен конкурс за пространството пред Площад Централен в Пловдив, организиран от ...

Програмата на ONE ARCHITECTURE WEEK е изцяло фокусирана в Капана и по този начин подпомага развитието му като квартал на творческите индустрии. "Самите пространства на Капана предизвикаха интереса ни да използваме квартала като лаборатория за архитектурни експерименти и затова заедно с кураторския екип решихме събитието да се проведе изцяло в тази част на Пловдив", обяснява директорът на ONE ARCHITECTURE WEEK Любо Георгиев.

Автори на визуалната идентичност са дизайнерите от Постстудио. Вдъхновени от манифеста те се заиграват с идеята за възможното невъзможно и създават един приказен свят в Капана населен с мишки. Андреан Нешев обяснява: "Искахме визуално да интерпретираме темата по достъпен начин, който да е разбираем за хора с всякакви интереси и вкусове."

Още преди началото на ONE ARCHITECTURE WEEK  феновете на фестивала могат да се запознаят с темата на събитието в изложбата "Големите надежди", която стартира с Нощта на музите и галериите в Пловдив на 12 септември. Експозицията цели да представи на публиката идеите и проектите на предстоящия архитектурен фестивал с обяснителни текстове, аудио и видео записи. "Големите надежди" може да се види в офиса на ЕДНО в Капана на ул. Христо Дюкмеджиев 10 от 12 септември до 19 октомври.

ONE ARCHITECTURE WEEK (10 – 19 октомври) е ежегоден международен фестивал за архитектураи градска среда, който се провежда за седми пореденпът.Стартирал като двудневна конференция през септември 2008 г. и под името SOFIA

Архитектурата във Варна обърна поглед към .. спагетите

Първото  национално състезание за креативни умения Varna Spaghetti Tоwer е организирано по идея на катедра „Строителство на ...

ARCHITECTURE WEEK, той прераства в едноседмична платформа за среща и обмен на идеи. Основна цел на събитието е чрез широк обществен и професионален дебат да инициира устойчиви архитектурни и социални практики. Наситената и разнообразна програма включва презентации, изложби, дискусии, работилници, прожекции и намеси в градската среда, както и творчески ателиета за най-малките.

Всяка година ONE ARCHITECTURE WEEK представя тенденциите в съвременната архитектура с фокус върху конкретна тема и нов кураторски екип. През 2014 г. това са архитектите от студиото за архитектура и дизайн dontDIY.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...