Започва регистрация за прием в детските ясли във Варна

126230
Започва регистрация за прием в детските ясли във Варна

Регистрацията за прием в детските ясли във Варна започва на 20 февруари, четвъртък, от 11 ч. Съгласно нормативната уредба родителите могат да регистрират заявление за прием и да получат входящ номер по два начина  - на място във всяка детска ясла на територията на общината, и по електронен път - на сайта на община Варна - www.varna.bg, в раздел „Онлайн услуги” – „Прием в детските заведения” – „Прием в детски ясли”. Там в разделите „Целодневен прием” и „Полудневен прием”,  се ползва меню „Регистрация“, „Онлайн регистрация“ .

При успешно подадени данни се получава входящ номер и парола за потребителски профил. За да електронно регистриране на заявление за прием е необходимо да бъдат изпълнени едновременно следните условия:

Над 64 % е загубата на вода във Варна и областта

64 % е загубата на вода по мрежата на ВиК – Варна според официалните данни, съобщи Петел. Те обаче може и да не са съвсем точни,...

1. Заявителят (родител/настойник) да има ЕГН, постоянен или настоящ адрес в община Варна и да фигурира в Локална база “Население” на общината.

2. Детето, подлежащо на класиране, трябва да е с минимална възраст - навършени три месеца в момента на регистрация. Максималната възраст, до която се допуска регистрация на заявление, е навършени 35 месеца в момента на подаване на документите.

3. Детето, подлежащо на класиране, трябва да има ЕГН, постоянен или настоящ адрес в община Варна, и да фигурира в Локална база “Население” на общината.

4. За детето да няма вече регистриран входящ номер за участие в класиране.

5. Детето да не е записано и да не посещава детска ясла.

Във Варна почетоха 141 години от гибелта на Васил Левски

Във Варна почетоха 141 години от гибелта на Апостола, съобщи Агенция Фокус. Десетки варненци отдадоха почит към личността и делото на ...

6. За едно дете в яслена възраст може да се регистрират едновременно два входящи номера – един за кандидатстване за целодневен прием, и един – за полудневен. Ако детето е класирано за целодневен прием, то не може да получи входящ номер за полудневен прием.

Пояснения:

П1: Ако заявителят (родител/настойник) няма ЕГН, а ЛНЧ, може да изтегли заявление за прием от специализирания сайт за приема, да го попълни и регистрира на място в която и да е детска ясла на територията на общината.

П2: Ако детето няма ЕГН, а ЛНЧ, заявителят не може да регистрира заявление през Интернет, но може да изтегли заявление за прием от специализирания сайт за приема, да го попълни и регистрира на място в която и да е детска ясла на общината, независимо дали кандидатствате за нея или за някоя друга.

П3: Ако заявителят или детето, подлежащо на класиране, нямат постоянен или настоящ адрес в община Варна, е необходимо да регистрират такъв, за да могат да участват в централизирано класиране за прием.

Варна е лидер в областта на доброволчеството у нас

Варна е водеща в България в създаването на условия за рaзвитие на доброволчеството, съобщи Община Варна. Това стана ясно по време на к...

П4: Заявление за участие в класиране може да се регистрира както по електронен път през Интернет, така и на място в което и да е детско заведение. Двата начина на регистрация са равнопоставени.

Внимание! Заявител може да бъде само родител или официален настойник. При записване на детето в детското заведение се извършва документална проверка за валидност на заявените данни и при открито несъвпадение детето се декласира и няма да бъде прието в детското заведение. То може да участва в следващи класирания с ново заявление и нов входящ номер.

Всички избрани критерии трябва да са актуални към момента на класиране. При потвърждаване на приема се извършва документална проверка за актуалност. При установено/и несъответствие/я детето се декласира и няма да бъде записано в детското заведение. То може да участва в следващи класирания с ново заявление и нов входящ номер. Проверката за липса на изискуеми данъчни задължения се извършва служебно при записване на детето, информират от Община Варна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com