X
 
 

Заради климатичните промени Черно море става по-топло

1697 0
photo of Заради климатичните промени Черно море става по-топло
Снимка: iStock/Guliver
Ефектите от глобалните климатични промени започнаха да оказват влияние върху турската част на Черно море, съобщи в. „Сабах“, цитиран от БГНЕС.

За последните 40 години температурата на водата в Черно море през юни е средно 19 градуса по Целзий. Но тази година температурата на водата е достигнала до 26 градуса по Целзий, нарушавайки атмосферния баланс. Това изкривяване е увеличило валежите в региона, което доведе до загуба на домовете от хиляди хора.

RAND Corporation: България често отстъпва под натиска на Москва

Съществува необходимост в по-надеждна и устойчива стратегия за военно сдържане. Румъния и България няма да могат самостоятелно да отраз...

Директорът по метеорология в Трабзон Абдула Джейлан заяви, че поради обилните валежи в региона почвата е погълнала цялата вода, която може, и по-нататъшните валежи могат да причинят свлачища.

Професор Осман Бекташ от Техническия университет Карадениз също се съгласи, че внезапната промяна в температурата причинява обилни валежи в Черноморския регион.

"Според научните изследвания, направени през последните няколко години, източното Черноморие става по-топло от западното в резултат на глобалните промени в климата. Това доведе до повече валежи и наводнения, носещи вреди на живота и имуществото", каза Бекташ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители