"Зелените": Олигархията в Банско отклонява вниманието с Истанбулската конвенция

2021
"Зелените": Олигархията в Банско отклонява вниманието с Истанбулската конвенция
Снимка: БГНЕС

След като на свое заседание на 3 януари 2018 Министерският съвет прие проектозакон за ратификация на Истанбулската конвенция, патриотичната истерия се опитва да заглуши всички останали дебати в страната.

Това се казва в позиция на "Зелените", изпратена до медиите.

Евродепутати с доклад за "обърканата борба с корупцията в България"

Групата на Зелените в Европейския парламент представи  доклад, посветен на въпроса с корупцията в ЕС и в България. Докладът е изго...

Според тях това най-вероятно е част от сценарий на "разобличените лобисти на олигархията в Банско да разсеят вниманието, като се покажат отговорни и загрижени за българското семейство чрез изкривяване на дискусията".

"В началото на март 2017 г. Зелените призовахме следващият парламент да промени законодателството така, че насилниците да бъдат наказвани, независимо от наличие на брак или съжителство. Настояхме за сътрудничество между отговорните институции и организации с експертиза по темата и призовахме 44-тото Народно събрание приоритетно да ратифицира Истанбулската конвенция", пише още в позицията им.

„В това конвенцията обаче стожерите на българския патриотизъм и социалистите видяха второ дъно, в което се съдържа трети пол, заговор срещу семейната единица и като цяло края на света", пишат още "Зелените".

Те уверяват, че няма да се примирят с факта, че сред все по-голяма част от политиците у нас битува много вредна ретроградност, едно от лицата на която е сексизмът.

"Зелените" изпращат питане до ЕК по казуса с "Пирин"

"Зелените" чрез групата на Зелените в Европейския парламент са изпратили парламентарен въпрос на Европейската комисия по казуса с Нацио...

"Не е необходимо да го отричат с думи. Достатъчно е да погледнем делата: в списъчния състав на парламентарната група на Обединените патриоти от 27 депутати има само една жена. Достатъчно е да прегледаме видеото с блъскането на жени на границата в изборния ден. Достатъчно е да чуем речта на омразата, която е техен постоянен репертоар, а езиковият сексизъм е част от нея. Факт е, че женомразството присъства в манталитета на много широк кръг български политически мъже", добавят още те в позицията си.

От партията отново изказват и пълната си подкрепата за ратификацията на Истанбулската конвенция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com