Зелените: Реформаторите няма да вкарат нито един депутат

12683
Зелените: Реформаторите няма да вкарат нито един депутат
Снимка: БГНЕС

"Зелените" прогнозираха, че бившите им партньори от Реформаторския блок няма да вкарат и един евродепутат по време на изборите през май.

Свилен Овчаров, член на ръководството на Зелените, посочи, че отказват да участват в коалиция, която ще работи за увеличаване на влиянието на християндемократите в Европейския парламент. Формацията разкритикува и проектите за Наказателен и Изборен кодекс, както и новите назначения в министерството на околната среда и водите.

"Зелените" се обявиха против назначенията в регионалните инспекции по околна среда и води и националните паркове. Според тях това са политически назначения, които ще облагодетелстват определени корпоративни кръгове.

Свилен Овчаров посочи, че новият Наказателен кодекс предвижда намалени наказания за жестокост към животни. Той изрази и недоволство от това, че не е отпаднал текст, който позволява да се повдигне обвинение за организиране и провеждане на нерегламентиран протест. Този текст не се е прилагал до момента и затова е редно да отпадне, смята Овчаров.

Той коментира и отношенията на "Зелените" с Реформаторския блок. Формацията напуснах блока след като обединението прерасна в предизборна коалиция, предаде Дарик радио.

От партията съобщиха, че "Зелените" в Европа организират първични избори за водещи кандидати за изборите за ЕП - 2014 г., чрез електронно гласуване, в което могат да се включат всички навършили 16 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com