Зеленогорски определи като "скандално" трета държава да се меси в изборите у нас

1070
Зеленогорски определи като "скандално" трета държава да се меси в изборите у нас
Снимка: БГНЕС

Оценяваме ситуацията с Турция като ситуация, която се разминава с европейските и международни стандарти за отношения на суверенни държави. Притеснява ни наличието на посланик в клипове, агитация на висши държавни лица за гласуване в една или друга посока, което е недопустимо вмешателство във вътрешните работи на България. Затова от „Реформаторски блок – Глас народен” призовахме с декларация президентът и премиерът, назначен от него, да преосмислят решението за откриването на изборни секции в Турция.

Това каза в студиото на България он Ер председателят на щаба на коалицията „Реформаторски блок – Глас народен” и водач на листите в Плевен и Варна Найден Зеленогорски.

Зеленогорски: Хората с картончета се оттeглиха от листите на РБ-Глас народен

От листите на коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" се оттеглиха хората с картончета, съобщи председателят на щаба на Реформатор...

По думите му, случаят е скандален и става дума за директна намеса в българските политически процеси - затова от РБ искат гаранции за сигурността на изборния процес у нас от премиера и президента.

Освен това, има сериозно напрежение между ЕС и Турция и имаме опасения, че може да се реализират заканите да не се изпълнява споразумението на ЕС с Турция за бежанците. Затова с декларация настояваме за европейски сили да сигурност на южната граница на ЕС и да се направи необходимото от президента и премиера посланическите мисии и чужди правителства да не осъществяват намеса във вътрешните работи на България. За постигането им има дипломатически методи, категоричен бе Зеленогорски.

Попитан за кондицията на РБ, Зеленогорски отговори, че коалицията си поставя за цел минимум 6 % резултат и това прави група от 15-20 народни представители на „Реформаторски блок – Глас народен” в 44-ото Народно събрание. Фрагментирането в дясно е вредна за десните хора тенденция. Като гласуват за малък десен субекти без шансове да прескочо бариерата, гласовете на тези хора изгарят – отиват при разпределянето за БСП и ГЕРБ, припомни той и призова десните да подкрепят коалицията "Реформаторски блок - Глас народен”.

По думите му, ЦИК не си свърши работата с осигуряването на машините за изборите, въпреки че от 2 години знаят, че са длъжни да ги осигурят. Законът е нарушен и от служебното правителство, и от ЦИК. Въпреки че за нас това е крайно неприемливо, все пак РБ няма да обжалва изборите на това основание – че не се осигуриха машини, но има малки партии, които няма да прескочат четирипроцентовата бариера и ще обжалват, прогнозира той.

Зеленогорски: Изоставането на Северна България може да се навакса само с инвестиции

Чувствителното изоставане на Северна България по отношение на инвестиции и качество на живот могат да бъдат преодолени само с мощни инв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com