Зимата още е тук: Преспи затрупаха Предела, Превала и Пампорово

29642
Зимата още е тук: Преспи затрупаха Предела, Превала и Пампорово
Снимка: БГНЕС

Зимата още не си е отишла и напомни за себе си навръх Националния празник "Трети март". Преспи, натрупани от обилен снеговалеж, блокираха движението през прохода Предела. Много закъсали автомобили има на Превала, а снежната покривка на Пампорово стигна до 25 см и продължава да трупа. Сняг валя цял ден в Смолянска област, а в по-ниските места беше смесен с дъжд. От местното областно пътно управление съобщиха, че няма затворени пътища и постоянно са обработвани и почиствани.

Шофьори обаче алармират пред "Блиц", че пътят през прохода Превала не е почистен и има закъсали коли. От АПИ обявиха, че има въведени ограничения за движението на автомобилите с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Пампорово и Превала.

Стабилна е зимната пътна обстановка в Община Ямбол

Спокойна е зимната пътна обстановка в Община Ямбол, съобщи Агенция Фокус. Продължава опесъчаването на главните пътни артерии и пешеход...

Зле е и положението на Предела, където има задръстване, породено от тирове и коли с летни гуми. Заради сняг по пътя Доспат - Батак също има ограничение за движение на товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета.

Сняг вали и в района на Боровец. През изминалия ден в страната са работили 31 пътнопочистващи машини. Мокро и заснежено е и по пътя Симитли-Разлог-Банско, където също превалява сняг.

Метеоролозите прогнозират облаци, дъжд и сняг в идните няколко дни. През нощта ще е облачно с валежи от дъжд. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса. Утре облачността ще е по-често значителна и на много места ще превалява дъжд.

В нощта срещу сряда от югозапад ще започнат нови валежи от дъжд, в планините - от сняг. По високите места облачността ще е значителна и на повечето ще превалява сняг. И през следващите три дни времето ще остане влажно, предимно облачно, с дъжд и сняг.

Малко вероятно е да се задържат големи студове

С напредването на календара, става все по-малко вероятно за много големи студове, тъй като пролетта наближава, слънцето се издига. Веро...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Продуктът, който подобрява вкуса и растежа на доматите
Продуктът, който подобрява вкуса и растежа на доматите

Доматите са културата, която всички градинари обичат да отглеждат в градините си. Ако и вие ги отглеждате в градината си, за да ви зарадват с вкусните...