105 000 лв. за запълване на фуги, подмяна на тротоар и стълбище в училище в "Младост" 2

2312
105 000 лв. за запълване на фуги, подмяна на тротоар и стълбище в училище в "Младост" 2

Районният кмет на “Младост” Десислава Иванчева е обявила обществена поръчка за ремонтни дейности в 39-то училище "Петър Динеков" в ж.к. "Младост 2". Става въпрос за ремонтно-възстановителни дейности и обработка на деформационни фуги, подмяна на тротоарни плочки и ремонт на входното стълбище.

Училището е строено в началото на 70-те години на миналия век, а в него се обучават около 560 ученици.

Сформират екипи в цялата страна, които ще работят за записване на децата в училище

Във всяко населено място с училище до 20 август 2017 г. ще бъдат сформирани екипи, които ще работят за записване на всички деца в дет...

От документацията се разбира, че общината възнамерява да плати 105 000 лв., с ДДС, а изборът на изпълнител ще е на основание “икономически най-изгодна оферта”, а не “най-ниска предложена цена”.

Ремонтът включва запълване на деформационни фуги – общо около 280 линейни метра и запълване на 250 метра пукнатини. Предвидено е шпакловка, замазка и боядисване в размер на 566 кв. м. Справка на цените на фирми, предлагащи ремонти, показа, че квадратен метър гипсова шпакловка излиза между 3 и 6 лв. на квадрат, а цената на материал е между 2 и 3 лв. на квадратен метър.

Ремонтът включва и демонтаж на стари и замяната с нови тротоарни плочки. Общата площ възлиза на 455 кв. м. и нови бордюри в размер на 379 линейни метра.

Пазарната цена за редене на тротоарни плочки е между 14 и 18 лв. на квадратен метър, а най-скъпите плочки са 22 лв. на квадратен метър. За доставка и монтаж на бордюри цените варират между 7 и 12 лв. на метър, а цената на самия материал е 4,8 лв. на метър.

МОН призна провала си с приема за първи клас

Министерството на образованието призна, че държавата се е провалила в опита си да систематизира приема на ученици в общински училища. Т...

При ремонтните дейности е предвидено и реконструкция на входното стълбище на 39-то училище, като става въпрос за около 60 метра стъпала и около 22 кв. метра циментова замазка.

Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е до 45 дни след сключването на договора. Оферти се приемат до 19 юли 2017 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София