АПИ стартира процедура за отсечката с. Петърч до връзката със Северната скоростна тангента

9010
АПИ стартира процедура за отсечката с. Петърч до връзката със Северната скоростна тангента
Снимка: БГНЕС

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) стартира открита процедура за „Изработване на технически проект за път I-8 Калотина – Софийски околовръстен път, участък от 32+447.20 до км 48+611.93 и упражняване на авторски надзор по време на строителството, съгласно Закона за устройство на територията и действащите подзаконови нормативни актове по време на строителството“, съобщиха от АПИ.

Това е отсечкета от село Петърч до връзката със Северната скоростна тангента. 16-километровият участък ще бъде по изцяло ново трасе.

Изхвърлят ли се незаконно строителни отпадъци при Калугерово - АПИ отрича

Агенция „Пътна инфраструктура” депонира строителни отпадъци край пътя Калугерово-Пазарджик, без терените на които се хвърля...

Път I-8 Калотина – София е основна пътна артерия, част от коридор №4, която свързва Северозападна и Югоизточна България. Пътят е по направлението на Трансевропейски транспортен коридор №10 в участъка от ГКПП „Калотина“ до София.

Изработването на техническия проект е необходимо да бъде съобразен с изготвения и приет през 2012 г. идеен проект за модернизация на съществуващото трасе на път I-8 Калотина - Софийски околовръстен път от км 32+447.20 до км 48+329.77. В проекта са съгласувани основните технически параметри на новото трасе – надлъжен профил, габарити, тип на големите съоръжения, местоположение и тип на пътните възли, напречни връзки и пресичания, както и проектната скорост 110 км/ч. В идейния проект е предвидено изграждането на пътен възел „Костинброд“, който ще осъществява връзката на път I-8 Калотина – София с път II-81 София – проход Петрохан – Берковица.

Срокът за изпълнение на проектно-проучвателните работи е до 210 дни. Индикативната стойност на поръчката е 580 000 лева с ДДС. Кандидатите могат да подават офертите си до 17 часа на 3 септември тази година.

 

След 35 години завършва строителството на отсечката до Капитан Андреево

Днес завършва 35-годишното строителство на отсечката от Свиленград до Капитан Андреево. Надявам се това да е краят и на прехода, к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София