Aсоциация за развитие на София подкрепя интеграцията чрез изкуство

601
Aсоциация за развитие на София подкрепя интеграцията чрез изкуство
Снимка: Асоциация за развитие на София

Асоциация за развитие на София работи активно по темата за миграция и интеграция в продължение на години като основните действащи проекти в момента са “UnionMigrantNet и градовете заедно за интеграция” (UMN) и “СВЪРЗВАНЕ - Инициатива за интеграция чрез свързване на градовете“ (CONNECTION). Като продължение на вложените усилия по темата от 2020г. насам АРС подкрепя и дейността на проект „СТАТУТ“.

За една година успяхме да обменим опит не само с екипа на проект „СТАТУТ“, но и с цялата общност от мигранти и местни, която посещава съвместните ни събития. През изминалата година бяхме заедно по време на две движенчески ателиета през май и юни, в рамките на които български граждани и бежанци се запознаха с историите си, взаимодействаха си и се разпознаха с различни фолклорни мотиви. Екипът на АРС станаха част от дейността не само като партньор, предоставящ пространството SofiaLab за провеждането на събитието, но и като участници в творческите задачи.

По време дискусията АРС представи дейностите си по проект UMN и CONNECTION като сподели по-подробно за обученията, свързани с включване на бежанци и граждани на трети страни на пазара на труда, проведено по UMN, както и информация за Бюрото за информация и услуги за чуждестранни граждани, което се реализира в рамките на CONNECTION. Аудиторията остана заинтересована от и от двата проекта и след размяна на контакти се откриха хоризонти за нови сътрудничества.

В началото на септември се състоя и най-голямото събитие по проект „СТАТУТ“ – танцов спектакъл, базиран на историите на бежанци и мигранти. Премиерата на събитието предизвика голям интерес, а последващата дискусия беше от полза както за АРС, така и за публиката.

Проект „СТАТУТ“ се финансира по програма „Социално ангажирани изкуства“ на Национален фонд „Култура“ и е подкрепян от Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Многонационалният проект „СВЪРЗВАНЕ - Инициатива за интеграция чрез свързване на градовете“ (CONNECTION) и “UnionMigrantNet и градовете заедно за интеграция” (UMN) са съфинансирани от Фонд „Убежище, миграция и интеграция“ на ЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Промени в движението в София за Гергьовден

Инсталацията за горене на RDF на Топлофикация София е де факто незаконна

Великденска украса се появява в София на четири ключови локации

Авария остави без вода два столични квартала

След игра в Южния парк: Махнаха15 кърлежа по тялото и дрехите на дете

Как общинско дружество се превърна в черна кутия?: Терзиев след одита в ЦГМ

Балетна школа в Самоков отбеляза половин век с авторски танцов спектакъл

Галерия с детски рисунки на тема „Великденски шарки. Любов и възкресение“ бе открита до новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

"Топлофикация София" започва отчитане на уредите

Деца от Самоков се включиха в кампанията на общината за засаждане на цветя (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София