Автомобилните светофари не се толерирали за сметка на пешеходни в София

17620
Автомобилните светофари не се толерирали за сметка на пешеходни в София
Снимка: БГНЕС

Продължителността на зелените светофари за пешеходци в София не се намалява за сметка на автомобилните. Това увери заместник-кметът по транспот Любомир Христов. Според него усещането, че това е така на много места - например булевард "Гешов" е субективно.

В ефира на bTV заместник-кметът увери, че на някои места (например при УАСГ и спирката на метрото там) се образуват големи групи пешеходци по естествен начин.

Загиналите пешеходци в България през тази година са много повече от миналата

Черната статистика на загиналите на пътя става все по-черна. Това беше потвърдено и от главен комисар Антон Антонов, началник на отдел ...

Общината е пред започване на система за контрол на трафика. След година и половината, когато тя бъде завършена, пешеходците ще могат да контролират пешеходните светофари ръчно.

По повод инцидента, при който двама души бяха бутнати на бул. "Ситняково", зам.-кметът обясни, че най-вероятно те са преминали на червено. Той обаче подчерта, че не иска да прави внушения.

Мъжът и жената, блъснати от трамвая на бул. „Ситняково” във вторник вечерта са семейство лекари. Доктор Иглика Михайлова е лъчетерапевт в столичната онкологична болница. Голяма част от колегите ѝ са прекарали деня в реанимацията на „Пирогов”.

Автомобили газиха наред пешеходци в дъжда в София

Автомобили газиха наред пешеходци в поройния дъжд в София. Мъж и жена бяха отнесени от кола на бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Кн...

Съпругът на д-р Михайлова също е с медицинско образование. По информация на bTV той работи към частна фирма за медицински услуги. Oстава критично състоянието на жената. Тя е в реанимация, с опасност за живота, стана ясно вчера.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София