Бита до неузнаваемост жена не отива на детектор на лъжата - не вярва на МВР

35155
Бита до неузнаваемост жена не отива на детектор на лъжата - не вярва на МВР
Снимка: Добринка Божилова

Да, отказахме Добринка да отиде на детектор на лъжата. Това заяви адвокатът ѝ Николай Хаджигенов в коментар за скандалния случай, при който 45-килограмова жена се сдоби с куп травми на лицето, след като беше задържана от полицай в метростанция „Надежда”.

Причините са две – манипулацията на детектора може да бъде направена лесно. А втората и по-важна причина е, че изследването се прави в МВР. Аз на МВР категорично не вярвам, каза Хаджигенов.

Версиите за полицейския побой на метростанция "Надежда" - тотално различни

На 18 януари тази година, Добринка Божилова изпраща свой приятел, който ѝ е бил на гости, до метростанция „Надежда”. Там из...

Добринка Божилова е обвинена в едро хулиганство – грубо нарушение на обществения ред. Според Хаджигенов разследването на случая е приключило за рекордно кратко време – две седмици. Адвокатът е поискал независима експертиза, защото „не е възможно МВР да разследва МВР”. МВР иска да замаже случая – въпросите по него са от сорта на колко сте пили, защо сте пили, добави юристът.

По думите на Божилова агресията на полицая се отключила, когато тя е помолила служителя на реда да не заключва с белезници приятеля ѝ. Още от самото начало полицаят изглеждаше нервен и агресивен, категорична е жената. Ужасяващите снимки на лицето на Добринка са направени от мъжа ѝ, който идва да ѝ донесе документите.

Сигналът срещу Божилова и приятеля ѝ е подаден от касиерката в метростанция „Надежда” – защото били пияни. Има две психологични експертизи по случая и интересното е, че тази на Добринка показва по-висока степен на опиянение, отколкото тази на приятеля ѝ, каза Хаджигенов.

Питам всеки път при полицейско насилие – каква е тая страшна вербална агресия от Добринка, че така да бъде бита? Можеха да я убият с един удар, смята Хаджигенов. Ще водим всички възможни дела срещу държавата, категоричен е адвокатът.

Заради племенника на Плевнелиев МВР ще трябва да учи що е то арест

Племенникът на президента Росен Плевнелиев - Станислав, ще трябва да се обърне дикретно към съда - независимо български или чужд, ако и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София