Борисов нареди веднага да бъдат пуснати спрените камери на МВР в София

17631
Борисов нареди веднага да бъдат пуснати спрените камери на МВР в София
Снимка: БГНЕС

Заради публикация в "168 часа" и заради случая с бившия шеф на ДАНС Петко Сертов, премиерът Бойко Борисов е наредил да се пуснат всички камери в София. Оказа се, че те не работят от половин година, защото МВР не си е плащало за поддръжката им. Затова Борисов е наредил дълговете да бъдат изчистени веднага

Липсата на камери е и основната причина бившият шеф на ДАНС Петко Сертов да изчезне без абсолютно никаква следа, след като взема автомобила си от паркинг пред НДК в София. Пътят му столичите улици „Петко Славейков” и търговската „Витошка”, е „осветен” единствено от частни камери пред магазини, банки и офиси на мобилни оператори.

Марин Марковски: Не може охранителните камери да не са доказателство при кражба

Кражбите в по-малките магазини растат, а видеонаблюдението не помага, защото не е считано за доказателство. От това се оплакват собст...

Дългът към фирмата, която поддържа камерите за видеонаблюдение е около 500 хиляди лева. Първият министър, който е задлъжнял и е оставил камерите без записи, е министър Цветлин Йовчев. След него не е плащал и служебният вътрешен министър Йордан Бакалов. Настоящият министър Веселин Вучков е бил информиран от подчинените си за сканадалната немарливост в същия ден, в който „168 часа” публикува разследването си.

Ако камерите работеха, само по номера на автомобила, можеше да се засече в каква посока е поел Петко Сертов преди седмица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София