БСП - София: Спрете с шикалкавенето за СОС, бюджетът е недоносче (ВИДЕО)

2172
БСП - София: Спрете с шикалкавенето за СОС, бюджетът е недоносче (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

"Времето за шикалкавенето приключи. Трябва да се намери решение. Време е ГЕРБ и "Възраждане" да излязат от землянките", каза лидерът на БСП -София Иван Таков към колегите си от Столичния общински съвет по време на пресконференция. По думите му, ако не се намери решение за председател на местния парламент, единственият възможен вариант, ще бъдат нови избори за общинският съвет.

Таков определи новите избори  за общински съвет като лош сценарий. "Това означава градът още половин или една година да стои в аварийно състояние", каза той. 

Таков отговори дали той или Григорова ще бъдат кандидати за председател на Столичния общински съвет, като каза, че БСП - София си има кандидат в лицето на Диана Тонова. 

Нови избори за кмет

"Това решение не можем да го вземем ние. Казали сме нашето мнение още веднага. За нас реалният резултат се разминава от официалния обявен, затова водим това дело", добави още Таков. Той добави, че съдът вече е приел експертизата на БСП за една шеста от секциите, която показва, че в над 90% от протоколите има разминаване в подадените и отчетените данни. "Съдът възоснова на тази експертиза разшири този обхват, т.е. да бъдат анализирани и останалите секции", посочи Таков. 

Той бе категоричен, че не може да се създава усещането, че кметът е назначен, а не избран. "На местните избори бяхме сами срещу всички. Няма дапозволим нашата победа да бъде открадната чрез манипулации и машинации. В името на честността и справедливостта ще продължаваме да се борим в съда докрай, за да докажем тази истина", заяви Таков. ОЩЕ: Пак отложиха делото за кметските избори в София

Бюджетът на София

Ваня Григорова нарече бюджета на столицата недоносче. Тя отчете все пак, че той няма как да бъде революционен, тъй като управляващите са на власт от три месеца. "От друга страна не виждаме никакви значителни промени в него, каквито биха могли да направят. Отново хората от крайните квартали и техните нужди ще бъдат неглижирани, ако този бюджет се приеме във вида, в който ни беше предложен", смята Григорова.

Григорова обърна внимание, че бюджетът е един и същ по отношение на транспорта, като отчете, че няма средства за подвижен състав. "Заплатите, каквито са в момента не могат да бъдат покрити, увеличените заплати с 15% не могат да бъдат покрити. На това трябва да бъде даден отговор", изтъкна още тя. 

От БСП - София коментираха и напрежението по време на работната среща за бюджета в петък, за която по-рано от ГЕРБ обявиха, че е било забранено да се снима и че кметът Терзиев я напуснал демонстративно. 

Социалистите изразиха мнение, че трябва да има прозрачност.  "Г-н кмета обаче избяга. Не можеш да избягаш от проблемите", каза Григорова. ОЩЕ: Георгиев: Кметът Терзиев се фръцна като госпожица и си тръгна от обсъжданията на бюджета (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Георги Георгиев: Столичната община се превръща в банкомат на ПП и на техните роднини

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София