Цветелин Кънчев: Нека за незаконните къщи да се плати узаконяване

14926
Цветелин Кънчев: Нека за незаконните къщи да се плати узаконяване
Снимка: БГНЕС

Колко къщи в „Орландовци” са незаконни – този въпрос отново и отново става актуален. Още през 2007 година като общински съветник пуснах сигнал по въпроса, обясни заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Той е категоричен – социалните служби и МВР не смеят да направят нищо по въпроса с циганския проблем. Не можеш да реагираш, когато от тези хора политически зависи бъдещето ти, смята евродепутатът.

Винаги като се стигне до някое „Орландовци”, почват обясненията кой води агитки и кой не. Това е следствие, а не причини, подчерта Джамбазки. Не мога да кажа кой организира агитки, но не изборите дават резачки за битова престъпност, каза още той. А Цветелин Кънчев смята, че в „Орландовци” отишли футболни фенове да си изкарат натрупаното напрежение, а не са ги организирали партии.

Около 50 души протестират в "Орландовци", обстановката е спокойна

Жителите на „Орландовци” продължават да събират подписи за проверка на регистрацията на циганите, които са се заселили в ...

Хората и в Гърмен, и в „Орландовци” нямат нищо против местните цигани. Проблемът е с пришълците, които нямат регистрация и правят проблеми, скандали, побоища, каза и Цветелин Кънчев. Време е да се реши въпросът с незаконното строителство в цяла България. Не говоря за събаряне, а за налагане на санкции, които да узаконят тези незаконни ромски къщи, а и всички незаконни къщи, обясни Кънчев. Той предложи 50 лева санкция на квадратен метър. И уточни, че говори „не за коптори и бараки”, а за къщи. Така в бюджета ще влязат поне 100 млн. лева, смята Кънчев.

Големият проблем са копторите в „Градина” в „Орландовци”, подчерта Джамбазки. И пак призова да се види избирателната картина по гета – какво се е променило през годините, след като не се променя много демографския пейзаж.

Във „Факултета” ДПС има 42 гласа, в „Столипиново” малко над 200 души са гласували за Движението. Затова Лютви Местан нека каже защо благодари на българските цигани, които били гласували за ДПС, а статистиката сочи друго, посочи Кънчев. С тези реплики се подтиква „Бай Ганьо да скочи на по-слабия”, добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София