Демонтират детска площадка в столичния квартал "Стрелбище", за да строят... площадка

9848
Демонтират детска площадка в столичния квартал "Стрелбище", за да строят... площадка

Жители на столичния квартал "Стрелбище" протестират срещу разрушаването на детска площадка. Демонтирането й е разпоредено от Столичната община, според която площадката е незаконна, предаде bTV.

От 6 години жителите на прекарват свободното си време на площадката. "Тук съм, защото съм майка на 2-годишно дете, което прекарва изключително много време на тази площадка. Аз като майка гледам най-доброто за него и това е част от най-доброто”, заяви Цветелина Маринова.

Най-вероятно има много виновници за епруветките кръв на детската площадка в "Стрелбище"

Най-вероятно епруветките с кръв, които бяха намерени вчера (13 октомври) на детска площадка в квартал "Стрелбище", са били от различни ...

Площадката е построена от Златко Бонев - собственик на кафене, в близост до заведението му. Получил устно разрешение за строителство от тогавашния кмет на район „Триадица". "Заставам зад това си разрешение с името си да се построи тази площадка”, категоричен беше Евтим Евтимов, кмет на район „Триадица" между 2007-2011 г. 

"Нямаше достатъчно финанси и при една инициатива да направи с лични средства нещо хубаво, какво по-добро от това”, допълни той. 

Според новото управление на район „Триадица" обаче площадката е незаконна, тъй като се намира на общинска земя. И затова Златко Бонев внася проект за узаконяването й, но и до днес няма отговор. „Ходих при главния архитект какво става с проекта, той ми каза, че кметът ги е сложил под масата в кавички. И няма да се пипат проектите до второ нареждане”, посочи той. 

Според кмета на район „Триадица" обаче демонтирането на съораженията е наложително. За да се построи...нова детска площадка на същото място. 

Майки искат премахване на опасни съоръжения от детска площадка в Шумен

Майки от кв. “Тракия” в Шумен искат Общината да премахне опасни съоръжения за игра на детска площадка на ул. “Дедеага...

„Тази площадка категорично е незаконна! Това не е детска площадка. Плановете на тази публична общинска собственост е да се направи детска площадка. Обществена!, подчерта инж. Николай Терзиев. 

Кметът обещава новата площадка да е готова до един месец след разрушаването на сегашната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София