Фандъкова: Предвиждаме цялостен ремонт на театър "София" догодина

2194
Фандъкова: Предвиждаме цялостен ремонт на театър "София" догодина
Снимка: Театър София

Следващата година предвиждаме цялостен ремонт на театър „София“. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, предаде репортер на БГНЕС.

„Кандидатстваме за европейски средства. Проектът е вече почти готов”, посочи кметицата. Фандъкова съобщи за ремонта на още два културни институции. „Културният дом в Искър и Културният дом в Красно село ремонтирахме изцяло и станаха чудесни културни средища в кварталите. Остават ни Средец и Надежда. Предвиждаме ги за следващата година“, посочи тя.

Политическите мнения за и против Мая Манолова за кмет на София

Очаквам Мая Манолова да се включи в кампанията, от известно време тя е в нескрита кампания. Като десен човек се радвам, че всеки път, к...

Йорданка Фандъкова добави, че ремонтират читалища. „Тази година за две читалища сме отпуснали средства, така че се опитваме да възстановим и да надградим културните пространства в София“, заяви столичния кмет.

Тя провери ремонта на филиала на Кукления театър, намиращ се на ул. “Янко Сакъзов”.„Много се радвам, че сме на финала на цялостната реконструкция на салона на столичния куклен театър. Един театър, с който се гордеем. Имат много успехи, печелят много награди, но децата на София заслужават да се радват в най-добрата среда“, посочи кметът.

Фандъкова каза, че в хода на ремонта е поискано допълнително финансиране за изграждането и на платформа за декорите. „Тя вече се изпълнява, осигурихме допълнителни средства. Така, че около половин милион лева е стойността на ремонта на цялата сграда. Освен салона, който е най-важен и сцената, където артистите играят, са направени всъщност и всички помещения, свързани с артистите - гримьорните – има допълнително създадени гримьорни; тоалетни, включително и за деца и хора с увреждания. Остава да се направи рампата, да се направи платформата и да се довърши всичко това“, добави столичният кмет. Тя посочи, че до края на октомври очакват да бъде приключен ремонтът и от ноември да започнат репетициите и представленията. ”Следващата година съм поела ангажимент и работилницата да ремонтираме. Тук се правят куклите, декорите и това е необходимо за довършването вече на цялостния театър”, заяви Фандъкова.

„Радваме се, че всичко това се случва и че децата на София ще имат едно чудесно реновирано място по всички изисквания. Радваме се, че артистите също имат по-добри условия за работа”, каза директорът Иван Райков. Той заяви, че около 5 ноември тук трябва да се репетира едно ново коледно заглавие „Най-хубавият подарък”, чиято премиера е планирана за 14 декември.

Симеон Славчев препоръча на Борисов да направи проверка на Фандъкова

Симеон Славчев поиска министър-председателят Бойко Борисов да дойде с личния си автомобил, на който да качи и кмета на София Йорданка Ф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Васил Терзиев: Призовавам всички да събират разделно

Борис Бонев: Заварваме една община, която 20 години е управлявана като бащиния от ГЕРБ

Столична община търси кой да изгаря отпадъците ѝ на половин цена

Започва строителството на нов паркинг на летище София

Борис Бонев: Гаражи под НДК с 400 паркоместа стоят неизползваеми

Демонтажът продължава: Премахват опасни плочи от МОЧА

Заради липса на канализация в столичен квартал: Протест предизвика задръстване

ГЕРБ-София искат повече полиция около храм "Света Неделя"

Община Самоков предвижда мащабна програма за ремонт на ВиК и пътна инфраструктура

Има пари за стадион "Раковски" в София, какво е свършено?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София