Георги Георгиев: Синовете не са виновни за бащините грехове, но когато се отричат от режима, не им вярваме

7677
Георги Георгиев: Синовете не са виновни за бащините грехове, но когато се отричат от режима, не им вярваме
Снимка: Facebook.com/Георги Валентинов Георгиев

"На Европейския ден в памет на жертвите на нацизма и комунизма отдадохме почит на загиналите българи. Трябва да помним зверствата, извършени в България от престъпния комунистически режим". Това написа на 23 август във Facebook председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.

"Ние, младите хора, често си мислим, че миналото е далеч и то никога няма да се повтори. Спомените избледняват, поколенията се менят и се подменя историческата истина, а тя е само една – България е платила жестока цена за демократичното си развитие", добави Георгиев.

Затова според него най-важният урок, който имаме, е да не допуснем миналото да се пренесе в настоящето и да опита отново да определя нашето бъдеще. "Всяко следващо поколение води своята борба за историческата памет, за истината и за демокрацията. И тези битки на нас тепърва ни предстоят. Днес с колеги общински съветници и общността на репресираните почетохме паметта на тези, които не са склонили глава. И са си платили за това", написа председателят на СОС.

Снимка: Facebook.com/Георги Валентинов Георгиев

"Като потомък на репресирани от бившата “Държавна сигурност”, не мога да подмина равнодушно опитите за реставрация и неглижирането на кървавия апарат за терор!

Пречупено през личната ми съдба, в онези времена на всевластната ДС и с моя произход, за мен щеше да е напълно немислимо да завърша Право в Софийския университет, нито да уча после в “Кингс колидж” в Лондон, нито да съм преподавател по търговско право в Софийския университет.

Синовете не носят отговорност за греховете на бащите си. Но когато се отричат от режима, от който толкова много са се облагодетелствали – просто не им вярваме. Защото помним", завърши Георгиев с очевидна препратка към кандидата за столичен кмет на ПП-ДБ Васил Терзиев.

Още: Терзиев: България не трябва никога повече да изпитва болката на комунистическия режим

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com