Георгиев се чуди: Гаф или лъжа е, че заплатите в градския транспорт ще се увеличат

3094
Георгиев се чуди: Гаф или лъжа е, че заплатите в градския транспорт ще се увеличат
Снимка: БГНЕС

Общинският съветник от ГЕРБ и бивш председател на СОС Георги Георгиев постави под съмнение обещаното увеличение на заплатите в столичния градски транспорт.

„Грандиозен гаф или грандиозна лъжа? В публикувания снощи проект за бюджет на София за 2024 пари за увеличение на заплатите в градския транспорт няма“, написа Георгиев в профила си във Facebook.

ОЩЕ: Протест блокира градския транспорт в София

Бившият шеф на СОС обясни, че кметът на София Васил Терзиев е обещал увеличение на заплатите в градския транспорт с 15%, а в публикувания снощи проект на бюджета увеличението е с 0%. „Той дължи отговори на всички работещи в транспорта - къде е обещаното от него (цитат от БНТ за обещанието вижте в линка), какво ще им обещае днес в 9 часа и защо не го направо снощи, преди публикуването на бюджета?“, попита Георгиев.

Той публикува снимка, за която казва, че е на параграфа за градски транспорт в Бюджет 2023 и Бюджет 2024. „Все 174 млн. лв. и нито лев повече за увеличенията на заплатите на работещите в сектора“.

ОЩЕ: Васил Терзиев ще търси пари за по-високи заплати в автотранспорта

Общинският съветник от ГЕРБ напомня и че в техния мандат - от 2019 г. до края на 2023 г., са осигурявали увеличение с 10% на заетите в транспорта, като това е ставало „въпреки КОВИД, въпреки поскъпването с 330% на горивата и отказа на правителството на ПП да подпомогне София“.

„Над 7000 са работещите в обществения транспорт и да бъдат излъгани и лишени от увеличение на изоставащите от частния сектор заплати, е непочтено към тях, но и вредно за всички останали граждани и пътници, защото шофьори и механици не достигат и сега“, категоричен е Георгиев.

Днес протестиращите в градския транспорт ще се срещнат с кмета на София, за да обсъдят с него възможностите за увеличение на месечните им възнаграждения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com