Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гладна и без лекарства: Съседи твърдят, че болна жена е държана под ключ

13 юни 2024, 08:13 часа • 1594 прочитания

Тежко болна жена е държана под ключ, без храна и лекарства и със съмнения, че върху нея е упражнявано насилие. Случаят е от столичния квартал „Овча Купел”. Съседи твърдят, че жената е оставена без грижи, за да се влоши здравето й и да й вземат жилището.

Съмнение за насилие

Бившата й свекърва и братът на бившият й съпруг, се настаняват в жилището й под претекст, че ще й помагат. Съседи обаче твърдят, че жената е държана заключена, упражнява се физическо насилие и двамата иска да й вземе жилището.

"Те не са й никакви. Настаниха се в дома й и явно имат някаква цел", разказват те.

ОЩЕ: Без роднините й да разберат: Жена с психично заболяване остана без жилища в София

Според живущите физическото състояние на жената е много влошено. „Изключително слаба е, видях я в потресаващо състояние – с памперс, мръсна тениска и рана на главата”, разказа в ефира на Нова телевизия съсед.

Извеждали жената единствено когато трябвало да я закарат до пощата, за да й вземат пенсията.

Условията в апартамента на болната жена били под всякаква критика, разказва Мариян Иванов, който преди две години влязъл, за да отстрани авария. „Вътре беше пълно с дървеници, а жената беше мръсна, некъпана. Според мен не беше и яла от няколко дни”, казва той.

Дъщерята на жената от няколко години живее в чубина и също е с често заболяване. Твърди, че върху нейната майка е упражнявано насилие с цел да й се вземе жилището. Дъщерата на жената разказва, че от месеци не може да говори с майка си по телефона. 

ОЩЕ: Лекари се сдобиха с имоти, дарени от болна жена, която почина мистериозно

През март тази година, съседите на болната жена подават сигнал от полицията. Органите на реда обясняват, че апартаментът бил запечатан, а бившата свекърва и девера й, били изведени от жилището. Жената е била прегледана във ВМА, като лекарите не са установили следи от насилие. С помощта на социалните, болната жена е била настанена в болница в Бухово. Бившата й свекърва обаче я е намерила и я е прибрала отново в жилището.

Свекървата отрича

„Аз се грижа много добре за нея. Тя беше в болница, но като ме видя, се зарадва и си я взех”, казва бившата свекърва на жената. Аз я храня, но тя иска много повече. Давам й лекарства, сега се чувства по-добре, отколкото в болницата. Ще взема количка, с която да я разхождам”, казва бившата свекърва на жената.

От Софийската районна прокоратура обясниха, че е образувано досъдебно производство, за принуда, спрямо болната жена. От дирекция „Социално подпомагане” са намерили начин жената да бъде настанена в лечебно заведение. Това обаче може да се случи само с нейно съгласие.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес