Лидерът на БСП-София поиска подкрепа от "Демократична България" за Манолова

5808
Лидерът на БСП-София поиска подкрепа от "Демократична България" за Манолова
Снимка: БГНЕС

Вероятно ще имаме 15 общински съветници. Това заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов. Някъде 12-13 съветници, ще видим окончателно довечера, коментира и водачът на листата за общински съветници на "Демократична България" (ДБ) и бивш съдия Методи Лалов.

Лалов подчерта, че няма да има безпринципни договорки и че всичко ще се прави по програма. Той призова гласоподавателите да отидат да гласуват на балотажите за районни кметове в София – всъщност почти навсякъде в София ще има балотаж в районите: "Борим се за промяна чрез нашите кандидати".

Местните избори донесоха изненадващи възходи и падения

Първият тур на местните избори донесе шокиращи успехи, неочаквани падения и поява на нови местни субекти из страната. Като цяло ситуаци...

Паргов пък се похвали пред bTV, че БСП вече е втора сила, след като беше трета досега. Попитан къде ще отидат обаче гласовете на "градската десница" на балотажа между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, Паргов отговори, че хората сами ще изберат дали искат още от статуквото или промяна. Той обяви Мая Манолова за "кандидата на промяната", като каза и, че ако противник на Манолова бил Игнатов, сигурно БСП щяла да подкрепи него. "Няма да има никакво връщане на никакви жестове – стига с тези жестове и уговорки, само публично. Не подкрепяме личности, само идеи от управленската ни програма", подчерта Лалов, след като Паргов почна да изброява как БСП на предишните избори подкрепило десни за районни кметове и общински съветници в София.

"Днес ще имаме събиране и ще изразим позиция", заяви Паргов на конкретен въпрос ще поиска ли БСП подкрепа от демократите. "Компромисът е велико нещо", настоя той, а Лалов отвърна, че безпринципният компромис е ужасно нещо, като посочи, че демократите не са готови на компромис с обществения интерес. "Значи не са готови за промяната", каза лидерът на БСП-София, който видя ДБ в чугунено състояние. "Това, че спорим, е правилният начин", каза още Лалов, който беше категоричен, че по съществените въпроси ГЕРБ и БСП гласуват заедно. Двамата спориха доста силно и дали всъщност Столичният общински съвет работи прозрачно, като според Лалов работата е напълно непрозрачна - вкарват се в последния момент доклади и решения на комисии, които иначе не са виждат.

Като цяло сред политолозите по сутрешните блокове доминира мнението, че ГЕРБ ще има повече трудности в управлението на местно ниво, защото ще трябва да се съобразява с повече сили в различните общински съвети, тъй като резултатът на партията на Бойко Борисов е далеч от този преди 4 години. Категорично обаче е и мнението, че за правителството засега няма опасност.

Тези избори бяха организирани добре. Това заяви говорителят на ЦИК Александър Андреев. Според него, всичко по решенията и обученията минало наред. Думите му кореспондират силно с изказването му малко преди местния вот, когато призна, че най-голямо затруднение за членовете на избирателни комисии е попълването на протоколите и отчитането на резултатите. Какво точно каза той преди десетина дни - припомнете си в този материал!

Все повече избиратели търсят алтернатива извън системните партии

Българските гласоподаватели все по-активно търсят алтернатива на политическото статукво и този стремеж засилва упадъка на традиционните...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Ново метро от станция "Люлин" до околовръстния път на София. Колко ще струва?

Васил Терзиев: Призовавам всички да събират разделно

Борис Бонев: Заварваме една община, която 20 години е управлявана като бащиния от ГЕРБ

Столична община търси кой да изгаря отпадъците ѝ на половин цена

Започва строителството на нов паркинг на летище София

Борис Бонев: Гаражи под НДК с 400 паркоместа стоят неизползваеми

Демонтажът продължава: Премахват опасни плочи от МОЧА

Заради липса на канализация в столичен квартал: Протест предизвика задръстване

ГЕРБ-София искат повече полиция около храм "Света Неделя"

Община Самоков предвижда мащабна програма за ремонт на ВиК и пътна инфраструктура

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София