X
 
 

Местни избори 2019: От Инициативния комитет на Манолова се заканиха да искат касиране

6950 0
Местни избори 2019: От Инициативния комитет на Манолова се заканиха да искат касиране
Снимка: Инициативен комитет на Мая Манолова
"След приключване на преброяването ще искаме касиране на изборите за кмет на София". Това заяви председателят на Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова като граждански кандидат за кмет на София, Никола Вапцаров.

"Пожелах да има открити и честни избори - така, както досега ние водехме кампанията. За съжаление обаче, ГЕРБ, в лицето на председателя на ОИК Полина Витанова, реши отново да всее съмнения в честността на изборния процес", обясни Вапцаров.

Първи официални данни – разликата между Фандъкова и Манолова е малка, ГЕРБ със загуби по районите

Йорданка Фандъкова за момента събира под 50% подкрепа на балотажа в София. Това показват първите официални данни на ЦИК, при 11,57% отч...

По думите му, той е пожелал да влезе в зала "Арена Армеец", където в момента се броят гласовете от втория тур на изборите в София. Никола Вапцаров е поискал да влезе като председател на Инициативния комитет и като представляващ, който упълномощава всички останали представители.

"Беше ми отказан категорично достъп, като госпожа Витанова заяви, че съм представляващ, а не представител и трябва да упълномощя себе си с писмено пълномощно", обясни председателят на Инициативния комитет на Манолова. Той добави, че това е все едно управител на фирма сам да се упълномощава и да си дава правомощията, които има по принцип.

"Това, съчетано с десетките сигнали за купуване на гласове и манипулиран вот, както и драстичната разлика на екзитполовете с данните на паралелното преброяване, ни дава основание да смятаме, че ГЕРБ манипулират изборния процес", допълни той и заяви, че това е причината да искат касиране на изборите след приключване на преброяването. "Въвеждането на числата е това, в което се лъже", заключи праплеменникът на великия ни поет Никола Вапцаров.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално