Ниска активност в началото на изборния ден в столицата

3004
Ниска активност в началото на изборния ден в столицата
Снимка: БГНЕС

Спокойно започна и протича изборния ден в София. Не се забелязва голяма избирателна активност в ранните часове на деня, информира БНР.

На балотажа организацията в комисиите е по-добра. В 16 от 24 района в София днес се провежда втори тур на местните избори.

4 сигнала са постъпили в ЦИК

В Централната избирателна комисия (ЦИК) са постъпили само 4 сигнала, каза говорителят на ЦИК Камелия Нейкова, предаде БНТ.  Едини...

В 14 от тях за кметския пост се състезават кандидати на ГЕРБ и Реформаторския блок. В район „Искър“ на балотаж са кандидати на ГЕРБ и БСП, в район „Кремиковци“ се състезават независим кандидат с кандидат на ГЕРБ. 

Два часа след началото на изборния ден е трудно да се намерят избиратели до урните в секционните комисии в столицата, където се провеждат балотажи за районни кметове, предаде и БГНЕС. 

Между 7.00 ч. и 9.00 ч. в секциите на Първа гимназия „Пенчо Славейков” бяха гласували едва 5 души. Мила Банкова е една от тези хора и споделя, че винаги се е стремяла на избори да гласува първа в своята секция, но вече не вярва много в демократичния вот. „Вече съм изгубила всякаква надежда, въпреки че бях много щастлива, когато бях на първия митинг на СДС”, каза тя. И продължи: "Тогава вярвах, че нещата у нас ще се променят за 10 години, дори те ми се струваха много. Е, оттогава изминаха 25 години и за съжаление нищо не се оправи, но вината е и в нас, допълни тя. 

Мила Банкова е била председател на Районна избирателна комисия в „Оборище” на първите избори след промяната 1989 г. и като прави сравнение констатира, че днес в организационно отношение изборният процес е зле подготвен. Навремето са обучавали членовете на комисии, самата тя като юрист е давала практически насоки. Поне председателите на СИК трябва да са хора с юридическо образование, предлага тя. 

Подадоха жалба в ОИК срещу секретар на СИК в Хасково

ГЕРБ - Хасково подаде жалба в ОИК срещу секретаря на 10 СИК - Даниела Захариева. Тя е съпруга на кандидата за кмет от коалици...

В неделния ден улиците на София са пусти. Трудно е да се отгатне, че днес също е ден за избори.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София