X
 
 

Няма опасност за хората около бензиностанцията на "Цариградско шосе"

503 0
Няма опасност за хората около бензиностанцията на "Цариградско шосе"
Снимка: iStock/Guliver
Няма опасност за хората около бензиностанцията на 4-ти км. Екипи на пожарната са били на мястото цяла нощ. Бензиностанцията не работи. Мястото остава отцепено от полицията, но движението в района се осъществява нормално и няма да бъде спирано днес. Това стана ясно от думите на Красимир Димитров – директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция” в Столичната община пред BTV.

Инцидентът се случи на 10 декември около 14 часа в бензиностанция OMW и затвори централния булевард в София за 3 часа. Целият район около 4-ти км беше отцепен, движението спряно, а някой хора в близост евакуирани.

Пуснаха движението по бул."Цариградско шосе"

Пуснаха движението по столичния булевард “Цариградско шосе“. По-рано във вторник кола се удари в колонка на бензиностанци...

„Вчера бързата реакция на столичната пожарна и СДВР помогна за бързата евакуация и отцепване на района, след това дойдоха техниците, за да вземат решение на място за източването на газта от цистерната. В момента няма налягане към основния резервоар и няма никаква опасност. Обектът остава затворен до крайно решаване на проблема”, обясни Димитров.

Той обясни още, че от вчера въздухът в района се замерва с три газ анализатора и категорично няма опасност за хората в околността.

Причините за катастрофата, при която имаше изтичане на газ, още се изясняват. Стана ясно, че кола е прелетяла през легнал полицай, минала е през бордюра и се е врязала в крановете, които зареждат бензиностанцията с гориво. Автомобилът все още е на мястото на инцидента.

Това е сериозен инцидент, с количество над 5 тона газ пропан бутан, така че това е много опасно, коментира още Красимир Димитров.

Теч на газ след катастрофа затвори "Цариградско шосе" при 4-ти км

Временно е преустановено движението на пътни превозни средства по бул. „Цариградско шосе“ при 4-ти километър. Причината е...

От думите му стана ясно, че ако попаднем в подобен инцидент, най-добре е веднага да напуснем автомобила, без да го местим или правим нещо по него. Да напуснем района на инцидента и бързо да подадем сигнал на 112,  както и да се опитаме да евакуираме близко намиращите се хора. След това да изчакаме експертите да си свършат работата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители