Остават 3 км за довършване от Северната скоростна тангента

5920
Остават 3 км за довършване от Северната скоростна тангента
Снимка: МРРБ

В началото на следващата година ще бъде довършени строителните дейности по съвсем малък участък от под 3 км от Северната скоростна тангента, който в съществената си част е завършен. Това обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която участва в официалната церемония по пускане на движението по новопостроения участък на тангентата, предаде Expert.bg.

"Близо 1 млрд.лв. са усвоени по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. за рехабилитация и строителство на пътища в страната. С пускането на 13,5-километровия участък от Северната скоростна тангента се спасяват всички средства по програмата, която приключва успешно", заяви днес Павлова.

Утре откриват новия участък от Северната скоростна тангента

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на Управител...

На церемонията присъстваха премиерът Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, зам. –министърът на регионалното развитие и благоустройството и председател на Управляващия орган на ОП „Регионално развитие“ Деница Николова, председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров и др.

Припомняме, че в края на лятото Лиляна Павлова посочи, че Северната скоростна тангента няма да бъде завършена изцяло до края на годината, а само на около 80%. За 2016 година ще останат между 20 и 30% от обекта, които ще бъдат завършени не с европейски средства, а с пари на пътната агенция.

"Направихме и невъзможното за пет месеца. Преди пет месеца бяхме тук на гола поляна, а сега имаме 13,5 км 8-лентов участък, напълно готов и завършен с Акт 16 и разрешение за ползване. Изпълнени са всички условия на проекта въпреки, че никои не вярваше, че ще се справим“, каза днеес Павлова за скоростната тангента. По думите й благодарение на усилията и мащабната работа са спасени 180 млн. лв. по ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 за проекта, съобщават от Министерството на регионалното развитие.

Регионалният министър изказа благодарности и към фирмите – строители за денонощната работа в последните дни и седмици, за да може проектът да е факт. 

За пореден път строителите на Северната скоростна тангента оставиха хиляди без ток

Изкопни работи на строителни фирми оставиха клиенти на ЧЕЗ без електрозахранване около столицата, съобщиха от компанията. Два пъти вче...

Изпълнител на строително-ремонтните дейности е Консорциум „ХПВС-ССТ“, в който участват: "Хидрострой" АД, "Пътни строежи - Велико Търново" АД, "Пътинженерингстрой - Т" АД, "Пътстрой Бургас" ЕООД и "Водстрой 98" АД. 

Стойност на договора за СМР: 180 млн. лв. с ДДС. 

Изпълнител строителен надзор: Обединение „СЖС ТЕХНОС - СЖС БЪЛГАРИЯ", в който участват „СЖС България“ ЕООД, гр. София и „СЖС Технос С.А.“, Испания. Стойност на договора за строителен надзор: 882 000 лв. с ДДС;

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София