Партия МИР: Общинските съветници в София, нарушили законите, незабавно да подадат оставка

3046
Партия МИР: Общинските съветници в София, нарушили законите, незабавно да подадат оставка
Снимка: МИР

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) настоява общинските съветници в София Георги Георгиев, Николай Стойнев, Диян Стаматов, Грети Стефанова, Малина Едрева и Борислав Бориславов и Веселин Калановски, които внесоха докладите за издигане на знамето на Република Украйна на административната сграда на Столична община, както и за пропагандно наименуване на обекти в София незабавно да подадат оставка.

Това се казва в позиция на партия МИР във връзка с решението на областният управител на София Иван Кючуков да върне решенията на Столичния общински съвет за издигане на знамето на Република Украйна на административната сграда на Столична община на ул. „Московска" № 33 до прекратяване на войната, както и за наименуване озелененото пространство между бул. „Драган Цанков", ул. „Незабравка" и ул. "Никола Мирчев", район „Изгрев", с името алея „Героите на Украйна", както и наименуване на безименно озеленено пространство между бул. ''Драган Цанков", ул. „Латинка", ул. „Константин Щъркелов" и ул. „Фредерик Жолио Кюри" с името площад „Борис Немцов".

Мотивите на областната управа са, че след извършен преглед на законосъобразността е установено, че са допуснати съществени нарушения както на законите на Република България, така и на материално правните разпоредби, което води до цялостно опорочаване на въпросните актове на Столичния общински съвет.

Партия МИР се обяви срещу пропагандното преименуване на улици, площади, алеи и обекти в София, както и срещу издигането на чужди национални знамена на административната сграда на Столична община и дори организираха протест пред сградата на общината в деня на вземането на тези решения от Столичният общински съвет.

Заради нарушаване на законите, както и заради недопустимото използване на град София за пропагандни и чисто партийни нужди и цели от партия МИР настояват общинските съветници предложили, подписали и внесли в Столичният общински съвет двата доклада незабавно да се оттеглят.

Според партия МИР всеки общински съветник или представител на местната, законодателната или изпълнителната власт трябва да спазва законите и да дава личен прием за това. Законите на Република България важат и трябва да спазват от всички. Това се посочва още в позицията на партия МИР.

„Недопустимо е да се употребява един древен град като София за пропагандни и партийни нужди. Най-малкото – от себеуважение. На фасадата на Столичната община, както и на всяка друга официална сграда в България, не може се вее друго, освен българското национално знаме. Нашият трибагреник е един и той е в цветовете бяло, зелено и червено“, заявяват още от партия МИР и настояват всички общински съветници гласували за приемането на двете решения от Столичният общински съвет публично да се извинят на столичани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Въпроси за двойни стандарти заради секретаря на Столична община

Празничен Великденски концерт ще се проведе пред новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

Важна крачка: Увеличават с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване

Зам.-кметът на Самоков Люба Кленова: Важно е да помним постиженията на нашите сънародници и да мечтаем за повече

В община Елин Пелин ще се проведе концерт-спектакъл "Остави следа"

Няма как, май ще е по-скъпо: Княжеският дворец в София се нуждае от спешен авариен ремонт (СНИМКИ)

Ново метро от станция "Люлин" до околовръстния път на София. Колко ще струва?

Васил Терзиев: Призовавам всички да събират разделно

Борис Бонев: Заварваме една община, която 20 години е управлявана като бащиния от ГЕРБ

Столична община търси кой да изгаря отпадъците ѝ на половин цена

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София