Партия „МИР“ организира протест пред Столична община срещу преименуването на обекти в града

3463
Партия „МИР“ организира протест пред Столична община срещу преименуването на обекти в града
Снимка: ПП "МИР"

„Войната е изпитание, което ще извади наяве истината за това, дали имаме национално отговорни лидери, или сме водени от недалновидни управленци, готови да отстояват чужди каузи, но неспособни да защитят българския национален интерес. Мирът е национална, надпартийна кауза; висша ценност, която всички български партии трябва да отстояват. Разбира се, ако са водени от родолюбие и желание за отстояване на национален суверенитет.“

Това каза лидерът на ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев по време на организирания от гражданска инициатива „Свободна и мирна България“ „Митинг за мир и неутралитет на България. България – зона на мира!“, който се проведе в сряда в София.

Славчев каза още: „Дошло е време разделно и всеки един от нас трябва сам да реши на коя страна да застане – на страната на страната на доброто, което е мирът, любовта и родолюбието, или на страната на злото, което е войната, оръжието и омразата.“

По думите му, мир не може да бъде постигнат чрез доставка на оръжие, а България не бива по никакъв начин да съучаства в разрастването на пагубния конфликт в Украйна.

„Няма убедителен аргумент, че ще постигнем мир чрез оръжие. Доставянето на оръжие на Украйна означава въвличане на България във войната, което е равно на национално предателство. Наш човешки и национален дълг е да се противопоставим“, категоричен бе Славчев.

Той припомни, че ПП МИР стартира петиция за мир и невъвличане на България във военния конфликт, подписите от която ще бъдат внесени в Народното събрание на 7 април (четвъртък).

От партия МИР се обявиха срещу пропагандното преименуване на обекти в София и призоваха гражданите да се включат в насрочения за 9:00 часа на 7 април протест пред сградата на Столична община.

Протестът е във връзка с решението на културната комисия към Столичния общински съвет, взето в сряда, пространството пред Руското посолство в София да се нарича "Героите на Украйна", а това пред входа на метростанция „ Жолио Кюри“ – площад „Борис Немцов“.

„Недопустимо е да употребяваме един древен град за пропагандни нужди. Най-малкото – от себеуважение. На фасадата на Столична община, както и на всяка друга официална сграда, не може се вее друго, освен българското национално знаме. Нашият трибагреник е един и той е в цветовете бяло, зелено и червено“, декларират от ПП МИР.

„Нека всички българи, които подкрепят каузата за мир, да се включат в протеста пред сградата на Столичната община от 9:00 часа в четвъртък. Нека заедно да продължим Общобългарския поход за МИР и неутралитет и да спрем поредния опит за разделение на българското общество!“, призова Симеон Славчев.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

След като избяга от катастрофа: Ето как наказаха общинския съветник Благовест Георгиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София