Петър Диков: Фонтантът на бул. „Витоша” може и да бъде премахнат

20446
Петър Диков: Фонтантът на бул. „Витоша” може и да бъде премахнат
Снимка: Столична община

Ако надделее мнението фонтанът да бъде премахнат, аз мисля, че няма проблем и това да направим. Още повече, че самият фонтан няма кой знае каква материална и финансова ценност в тази част от реконструкцията на „Витошка”. Според мен е несериозно да се издига един фонтан, който е много дребен детайл от цялостното развитие на града, в най-големия проблем на София. По този начин главният архитект на София Петър Диков отговори на въпрос на агенция „Фокус”, свързан с бъдещето на спорното съоръжение, разположено на централния столичен булевар.

Гражданите използват булеварда главно като пешеходна зона и зона, в която могат да се срещнат с приятели и мисля, че това се случва вече година и половина на „Витошка”. Самият факт, че булевардът е пълен с хора значи, че харесват това, което е направено. За някои с високи естетични критерии сигурно ще има претенции за това нещо, обясни още Диков. Той допълни, че много пъти е казвал, че за него булеварът започва да става проблем, тъй „започва да се пренаселва, което не е добре”.

Столична община пита софиянци да демонтира ли фонтана на бул. "Витоша"

Столична община подкани софиянци да отправят предложение относно съдбата на фонтана на бул. "Витоша". Това стана посредством официалния...

„Живеещите имат вече доста сериозни претенции по отношение на това пренаселване, а мисля, че и София, като 1.5 млн. град, трябва да направим необходимото да създадем повече пространства, в които хората могат да отидат и да се разходят”, завърши главният архитект на София.

След реконструкцията зоната на „Женския пазар” ще има съвсем друг характер. Диков очаква тя да привлече гостите и жителите на столицата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София