X
 
 

Поредно заседание по делото за цената на билета в София

548 0
photo of Поредно заседание по делото за цената на билета в София
Снимка: Евгения Гигова/Actualno.com
На 8 ноември в Административен съд София-град ще се проведе поредно заседание по делото за цената на билета за пътуване с обществен транспорт в столицата.

От Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт, заедно с други граждани, граждански организации и общински съветници, продължават битката повече от 3 години.

Билетът за градския транспорт в Пловдив няма да поскъпва, уверява кметът на града

Цената на билета за градския транспорт в Пловдив ще запази цената си от 1 лев и няма да се вдига. Това обяви на пресконференция кметът ...

От инициативата припомнят позицията си, че в настоящата ситуация, каквато и цена да бъде заложена, тя не отговаря на европейските регламенти за обществените транспортни услуги и пазарните принципи и е изцяло политически определена. „От тази гледна точка нито електронната система, нито почасовият билет, които се прокрадват в пространството, биха променили липсата на елементарно разбиране за приходи, разходи на транспортни оператори, задължение за обществена услуга и др. ЦГМ се е превърнал в община в общината, начинът му на функциониране води изключително тежки последици за качеството на обществения транспорт в София, който бележи почти непрекъснат спад в последните 18 години”, заявяват от Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт.

Според тях всяка една реформа, която се прави в дружеството от тук нататък, трябва да е насочена на първо място - към повишаване на броя пътуващи с обществен транспорт в София, респективно драстично намаляване на замърсяването на въздуха, шума и задръстванията.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители