Разбиха нелегална бензиностанция в Софийско

9143
Разбиха нелегална бензиностанция в Софийско
Снимка: Getty Images / Guliver

Правоохранителните органи са разкрили нелегална бензиностанция на територията на село Мрамор, Софийска област.

Проверката е осъществена под координацията и ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари при ГДБОП. В нея са участвали служители на Икономическа полиция - СДВР, Агенция "Митници" и Националната агенция за приходите. Действията са предприети вчера (13 април) в бензиностанция на територията на село Мрамор, за която имало данни, че разпространява нерегламентирано гориво на доверени клиенти. Установено е, че продажбата на гориво се е осъществявала от наземен резервоар с изградена система за проточване и измерване - пистолет, помпа, брояч и маркуч с щуцер. На мястото бил лекотоварен автомобил, оборудван с резервоар и система от маркуч с пистолет и брояч за измерване, ползван за доставка на гориво в обекта. При направената контролна покупка, били продадени 100 литра дизелово гориво на моторно превозно средство без касов апарат.

Около 30% е разликата в цените на горивата между Варна и София

30% е разликата между цените на автогаза във Варна и София в една и съща верига бензиностанции. Край морето пропан-бутанът е 0,68 лв.,...

На К.К. /34 г./ - съдържател на нелегалния обект, е образувано административно-наказателно производство по описа на Агенция "Митници" - за нарушение по чл. 126 от ЗАДС /държи гориво без представени документи за обезпечен, начислен или платен дължим акциз/. Установеното на място около 1000 литра гориво и системата за проточване и измерване /помпа, броячи, маркучи, и щуцер/ са иззети.

Предстои образуване на досъдебно производство по описа на СДВР във връзка с представена по време на проверката фактура с невярно съдържание. Започнало е и административно наказателно производство по описа на НАП за нарушения на данъчното законодателство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София