Шефът на СОС предлага кадрови промени в няколко структури

6012
Шефът на СОС предлага кадрови промени в няколко структури
Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет ще разгледа в четвъртък няколко предложения на председателя на градския парламент Цветомир Петров относно промени в съставите на структури, създадени с решения на съвета. По правилник за членове могат да бъдат избирани настоящи общински съветници. Според Цветомир Петров работата на тези структури не търпи повече отлагане.

Какви промени се предлагат?

Първата промяна ще бъде в Управителния съвет на Фондация „София – Европейска столица на спорта“, която подпомага спортното развитие на софиянци и популяризира спорта в градски условия. За членове на новия УС на Фондацията се предлагат съветниците Димитър Шалъфов,- Христо Копаранов и Димитър Петров от ПП-ДБ-СС; Георги Георгиев и Татяна Георгиева от ГЕРБ-СДС; Иван Таков и Николай Велчев от БСП; Ивайло Йонков от „КОД“; Пламен Даналиов от ИТН, независимия Венци Стойчев, както и зам.-кметът по финанси Иван Василев.

ОЩЕ: Председателят на СОС: Важно в да започне работата и не се чувства като компромис

За председател на комисията, която ще следи спазването на Наредбата за гробищните паркове се предлага общинският съветник от ПП-ДБ-СС Веселин Калановски. В състава й влизат още Димитър Вучев /ГЕРБ-СДС/, Иван Виделов /БСП/, Карлос Контрера /ВМРО/ и независимият Красимир Гълъбов. „Това е изключително важен орган, тъй като и кметът на София Васил Терзиев пое ангажимент за една година да възстановим средата на местата за покой, занемарявани в продължение на 30 години. С общи усилия можем много по-бързо да променим местата, на които отдаваме заслужена почит към своите близки.“ , коментира шефът на СОС.

Промени ще има в състава на съвета по Програмата на Столична община за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки. Новите членове се предвижда да бъдат: д-р Антон Койчев /ГЕРБ-СДС/ , Диана Тонова /БСП/, Марта Георгиева и Пламена Терзирадева-Велкова от „ПП-ДБ-СС“, както и Емил Димитров от „Възраждане“.

Нови членове ще има и в УС на „Асоциацията за развитие на София“ – Борис Бонев и Цветелина Симеонова – Заркин от „ПП-ДБ-СС“, Антон Хекимян и Мирослав Боршош от ГЕРБ-СДС, Войслав Тодоров от БСП, Вили Лилков от „КОД“, независимият съветник Севделина Петрова и зам.-кмета по култура Яна Генова.

ОЩЕ: Мирослав Боршош: Бюджетът за спорт в София трябва да бъде увеличен с поне 1 милион

Съветниците ще одобрят ново ръководство и на Общинския съвет по наркотични вещества. За председател на тази структура се предлага Ваня Григорова от БСП, а за заместници Саад Алуани от „ПП-ДБ-СС“ и зам.-кметът по социални дейности Надежда Бачева.

Съветът по безопасност на движението на децата в София, който осъществява общинска политика за опазване здравето и живота на децата като участници в пътното движение ще има нов председател – зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов. За членове на Управителния съвет на Съвета по безопасност на движението се предлагат и съветниците Димитър Шалъфов / ПП-ДБ-СС/,Ваня Тагарева /ГЕРБ-СДС/ и Еньо Савов /БСП/.

„Очаквам колегите общински съветници да подкрепят предложенията за промени, тъй като работата на тези структури не търпи повече отлагане“, посочи още Петров, цитиран от пресцентъра на СОС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Контрера поиска засилена и ежедневна полицейска охрана в центъра на София

Васил Терзиев: Ролята на успешните хора е не да се отдръпнат, когато постигнат успех, за да му се радват (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Столичната община се превръща в банкомат на ПП и на техните роднини

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София