СОС отложи предложението на Фандъкова за застрояване на градинки в "Красна поляна"

2084
СОС отложи предложението на Фандъкова за застрояване на градинки в "Красна поляна"
Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет (СОС) отложи гласуването на доклад на кмета Йорданка Фандъкова след сигнал за нередности от страна на общинските съветници от МК „Сердика“ - АБВ и "Български социалдемократи" Тодор Цанев, Войслав Тодоров и Анета Григорова.

Отложените предложения са по „Програма за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост“ на Столична община за 2016 г. От коалиция „Сердика“ настояват за запазването на над 21 декара зелени площи в София. Съветниците се обявиха и против заложеното в отхвърления доклад намерение за отдаването на концесия и на близо 5 дка от "Южния парк", където в момента има две едноетажни постройки. Според столичния кмет те трябва да се превърнат в поредния развлекателен комплекс.

Фандъкова иска да застроява градинки в "Красна поляна" без обсъждане

Две градинки в "Красна поляна" с обща площ от над 7 дка ще бъдат застроени по искане на кмета на София Йорданка Фандъкова. Това е предв...

Общинските съветници от коалицията предлагат при разглеждането на доклада в плана да залегне изграждането на над 100 допълнителни места за паркиране в кварталите, както и да бъдат предоставено на общински дружества управлението на подземния паркинг при стадион "Васил Левски“. Те настояват и да се отхвърли и предложението за застрояване на три атрактивни парцела на булевард "България" и в кварталите "Младост 2" и "Слатина”. По думите им имотите на обща площ от 1643 кв. м могат да се използват за обществени паркинги и спортни площадки за живеещите в тези квартали.

Цанев, Григорова и Тодоров ще внесат предложение и за реализирането на активна политика за изграждане на нови общински жилища. Според тях правилна стъпка в това отношение е прекратяването на опитите за разпродаване на такъв тип жилища на лица, които не са техни наематели.

В края на заседанието на Столичния общински съвет Йорданка Фандъкова изказа благодарност за подадения сигнал и пое личен ангажимент да проведе разговор с кмета на р-н „Красна поляна“ за прекратяване на застрояването на зелените площи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София