Строител в "Младост 1" подаде жалба до прокуратура и полиция заради прерязана ограда

8327
Строител в "Младост 1" подаде жалба до прокуратура и полиция заради прерязана ограда
Снимка: Мария Господинова/Обединена София/Facebook

Компанията "Джи Ти Строй" ЕООД подаде жалба до полицията и прокуратурата за проява на вандализъм заради прерязаната ограда на имота ѝ в кв. "Младост 1" в София. Имотът се намира на кръстовището на бул. "Йерусалим" с бул. "Андрей Сахаров" (пред блок 73).

"На 01.07.2019 г. установяваме извършени посегателства към собствеността ни, дори нещо повече – проява на вандализъм и заплахи за саморазправа. Съборени са метални колове, прерязана е оградната мрежа, скъсани и захвърлени на земята са обозначителните табели. В имота умишлено са хвърляни битови отпадъци и боклуци, по оградата са закачени найлонови торбички екскременти", пише в жалбата. Вместо зелена площ, каквито са исканията на живущите в "Младост 1", тя се превръща в квартално бунище.

"Неведнъж сме били свидетели на опити за противопоставяне на българските граждани и за разделянето на българското общество. Категорично заявявам, че не сме против недоволството на гражданите и живущите в района. Ние сме заедно с тях обединени от едната страна за решаването на възникналия проблем с терена по мирен начин и чрез диалог. До момента обаче няма предложения от другата страна – Столична община и кмета Йорданка Фандъкова дали имотът ще бъде частично използван за реализиране на уличната инфраструктура или още остане в границите на действащата регулация", заяви Гергана Симова.

"Гражданите повече няма да си затварят очите, сега е време Столична община да отговори. Исканията на живущите и на нас показват зрелостта на обществото - да можеш да поставиш въпросите и претенциите си така, че дори и начинът, по който го правиш, да показва към какво се стремиш и какви ценности изповядваш", допълни Симова.

"Столичният общински съвет по предложение на кмета Йорданка Фандъкова под политически натиск и предстоящите местни избори, спря миналата седмица частичното изменение, с което се обособяваше продължението на бул. "Йерусалим" и неговото свързване с бул. "Сахаров" и обособяване на нова регулация на съществуващия имот. Преди Фандъкова да спре строителството, на площта се предвиждаше изграждането на търговска сграда и нова улица, която да облекчи трафика от бул. "Андрей Сахаров" и бул. "Йерусалим". Гражданите от "Младост 1" обсъдиха ситуацията със собственика Гергана Симова в събота и заедно стигнаха до съгласие да поискат решение на проблема от кмета Йорданка Фандъкова", пишат от фирмата, явно считайки, че недоволните от проекта им ги подкрепят, каквито индикации всъщност няма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Продължава пролетното почистване на Самоков (СНИМКИ)

Променят движението по столичния бул. "Патриарх Евтимий"

Нова детска градина в "Малинова долина" отвори врати (СНИМКИ)

СПТО: Проверката на РИОСВ не откри нарушения, благодарим на ГЕРБ за загрижеността

Тежка катастрофа в София, пострадал е моторист

Промяна в движението на 4 от най-важните трамваи в София

"Засади бъдеще!": Училищата в "Люлин" с уникална възможност да оставят следа след себе си

Община Костинброд с престижна награда и място в УС на Асоциацията на българските градове и региони (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София