Съюзът на тракийските дружества организира шествие-протест

1754
Съюзът на тракийските дружества организира шествие-протест

В София, на 16 април, от 15.00 до 16.00 часа Съюзът на тракийските дружества в България организира мълчаливо шествие-протест с маршрут от Алеята на възрожденците в Борисовата градина по бул. „Цар Освободител“ до Вечния огън - Паметника на Незнайния войн. Това съобщиха от пресцентъра на Съюза на тракийските дружества в България.

То е в защита на моралните и имуществени права на наследниците на бежанците от Тракия и Мала Азия и за обединението на гражданското общество и държавните институции в името на националното единение, националната идентичност и националните ценности. Мълчаливото шествие-протест не носи политически характер и не е адресирано срещу която и да е политическа партия в България, пише Агенция "Фокус".

Паметно шествие с 300-метров национален трибагреник ще се състои в Стара Загора за 3-ти март

Паметно шествие с 300-метровия национален трибагреник под наслов „За свободата... Да развеем българското знаме!" ще тръгне на 3-т...

Мероприятието няма да носи негативни, а градивни послания, целящи решаването на проблема с компенсацията на тракийските бежанци и тези от Мала Азия, като подпомогне правителството на Р. България в политиката му да поставя по-решително тези искания пред Р. Турция и европейските институции.

Възванието, което ще бъде огласена пред легацията на Р. Турция, ще бъде връчено и на посланика на Кралство Холандия като държава, председателстваща ЕС, за да бъде потърсено съдействието и на европейските институции.

Снимка: Stdbg.org

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София