X
 
 

Трайчо Трайков: Искаме повече независимост на районните кметове в София

Когато има спешни задачи за решаване, районните кметове са с вързани ръце, защото 90% от отредения им бюджет е насочен към конкретни задачи и не може да бъде пренасочван – поддръжка на общински структури, на поликлиники например. Това, което искаме, е делегиран бюджет по закон. Той може да се формира например от данъка за недвижими имоти. Това заяви новият кмет на район „Триадица” Трайчо Трайков пред БНТ.

Трайков напомни, че Йорданка Фандъкова казала, че била склонна да разгледа увеличаване на правомощията на районните кметове за бюджета. Ще настояваме тя да изпълни това, подчерта той.

Местни избори 2019: Официално ГЕРБ губи почти половин София

Нов мандат за Йорданка Фандъкова в Столична община – това вече е сигурно след 100% отчетени протоколи, но за Фандъкова и ГЕРБ тоз...

Новият районен кмет изрично подчерта и, че на гражданите им е трудно да разберат какво се е случило в машинарията на Столична община, как се случило и кой го е подкрепил. Бившият енергиен министър се надява на промяна в тази насока – например да е явно публично ясно кой общински съветник как е гласувал.

Трайчо Трайков не видя проблем в бъдещата работа с Фандъкова, след като "Демократична България" не я подкрепи за втори тур. Той смята и, че е можело да има много по-смислен балотаж, но това не се е случило.

Какви са правомощията на районния кмет - научете в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Баце-ще го уредя...да няма грижи за това! 1 Баце-ще го уредя...да няма грижи за това! преди 2 седмици Профил на трол?
    И сега Трайчо Балалайчо ще трябва да докаже че може и да работи...иначе...бля...бля...бля и заедно с ДЕМОНИЧНА БЪЛГАРИЯ ще улети в небитието!!!
missing image
Дневен хороскоп за 20 ноември

Овен Това е ден, в който с лекота ще усвоявате нови знания. Проявената мъдрост ще ви носи плодове дълго време. Телец Това е ден, в който творческата...

Последно в Актуално