Вижте как се ремонтира бул. "Владимир Вазов" в София с отделените милиони

5940
Вижте как се ремонтира бул. "Владимир Вазов" в София с отделените милиони
Снимка: Спаси София/ Facebook

Активистите от "Спаси София" сигнализираха за некачествен и несъобразен ремонт на бул. "Владимир Вазов" в София. Това е един от големите ремонти в столицата, предприети през лятото на тази година.

"Ето как се ремонтира бул. Владимир Вазов – най-амбициозния и мащабен ремонт на Общината през тази година, струващ колосалните 13,5 милиона лева. Оставяме настрана факта, че сега булевардът се ремонтира по стара регулация, която не е съобразила предстоящото строителство на метрото, но за сметка на това щедро включва вече станалото традиционно крайно мърляво изпълнение на тротоарите. Настойчиво напомняме на Общината, че в правомощията (и задълженията ѝ) е незабавно да нареди на изпълнителя да преправи некачествените настилки за своя сметка", написаха във Facebook от "Спаси София", като показаха и снимков материал.

"Спаси София"/Facebook

"Това изглежда ще е поредният пример във вече безкраен списък на ремонти, които се разпадат буквално месеци след тяхното завършване. Затова и не е чудно, че софиянци вече настръхват, когато им бъде съобщено, че някъде ще се прави ремонт. На всички отдавна вече ни дотегна от див популизъм водещ до ремонти като да са направени от майстори с две леви ръце, при никакъв контрол и спазване на стандарти, а при това, платени с нашите пари", коментират активистите.

СОС разреши продажбата на терен от Южния парк

Столичният общински съвет гласува решение днес за продажбата на част от Южния парк – имот с големина 801 кв.м., предназначен за п...

Припомняме, че реконструкцията на бул. „Владимир Вазов” включва 5.2 км на бул.“Владимир Вазов” от моста „Чавдар” до бул. „Ботевградско шосе”, включително прилежащите му съоръжения и 1.5 км от бул.Ботевградско шосе” от Витиня до ул. Летоструй. Планира се да бъдат цялостно реконструирани 10 съоръжения – 9 мостове и надлези и 1 подлез под бул. “Владимир Вазов” – ул. ”Витиня”.

През април от Министерски съвет отпуснаха по бюджета на Столична община 15 млн. лв. за финансиране изграждането на Линия 3 на метрото от бул. „Владимир Вазов“ до кв. „Красно село“ с дължина 8 км и 8 метростанции, както и за съфинансиране на разширение на Линия 2 в южна посока от метростанция „Джеймс Баучер“ до кв. „Хладилника“ с една метростанция. Същевременно през януари Столичната община обяви, че ще отдели 4,2 млн. лева за ремонта на бул. “Владимир Вазов”.

"Спаси София"/Facebook

От организацията напомнят, че вече няколко години Столичната община и кмета на София Йорданка Фандъкова получават призиви от организации и медии за отговорно изпълнение на задълженията им и осигуряване на гаранции, че парите, отиващи за инфраструктура няма да се пилеят.

"Спаси София"/Facebook

Затварят две ленти на бул. "Пенчо Славейков" в София заради строителството на метрото

В София заради строителството на столичното метро се затварят западните две ленти на бул. "Пенчо Славейков" между улиците "Иван Рилски"...

"Уви, администрацията, изправена пред поредния скандал се парализира, замита под килима и не предприема никакви действия, които да възпрат недобросъвестните фирми. Не се взимат и превантивни мерки гарантиращи качествено изпълнение, каквото заслужаваме. Това не са обещаните миналата година ‪#‎ВидимиРезултати‬, а такива, предполагащи незабавни оставки...", пишат още във Facebook.

"Спаси София"/Facebook

От "Спаси София" призовават всички общински съветници в Столичен общински съвет да обръщат по-сериозно внимание на проблемите с инфраструктурата, да следят за качеството и да изискват корекции и санкции навреме.

"Тяхната функция не е да гласуват под строй в залата, а да бъдат очите и ушите на софиянци", пишат активистите.

"Спаси София"/Facebook

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

След като избяга от катастрофа: Ето как наказаха общинския съветник Благовест Георгиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София