За пореден път строителите на Северната скоростна тангента оставиха хиляди без ток

5906
За пореден път строителите на Северната скоростна тангента оставиха хиляди без ток
Снимка: БГНЕС

Изкопни работи на строителни фирми оставиха клиенти на ЧЕЗ без електрозахранване около столицата, съобщиха от компанията.

Два пъти вчера са били скъсани кабели на компанията от строителни фирми във връзка с изграждането на Северната скоростна тангента в София. В 17:50 ч на 21 декември беше прекъснат кабел, което остави без електрозахранване 1530 домакинства, а само 25 минути по-късно беше нанесена нова повреда, като в резултат 2040 клиенти останаха на тъмно. Засегнати бяха домакинства в Мировяне, Нови Искър, Требич, Илиянци, Волуяк, Връбница, Житен и Мрамор. Те останаха без ток за 2 часа.

АПИ стартира процедура за отсечката с. Петърч до връзката със Северната скоростна тангента

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) стартира открита процедура за „Изработване на технически проект за път I-8 Калотина – ...

За пореден път електрозахранването на клиенти на компанията прекъсва по време на строежа на пътното трасе. Последният случай беше на 5 декември, когато без ток останаха стопански потребители в промишлената зона на кв. Илиянци.

"Изкопните работи на строителни фирми редовно причиняват неудобства на нашите клиенти, като само заради строежа на северната скоростна тангента това се случва вече повече от 15 пъти. Призоваваме строителните фирми да спазват процедурите по съгласуване на ремонтите“, каза Виктор Станчев, дирекция „Експлоатация и поддържане“ в дружеството.

Нормативните процедури изискват фирмите, които извършват строителни дейности, да уведомят предварително електроразпределитената компания за местата, на които ще работят. 

Припомняме, че през февруари стартира строителството на Северната скоростна тангента от км 0+000 до км 16+540. Общата й дължина е 16,54 км.

Центърът на София остана без ток заради авария

Поради авария на ЧЕЗ голяма част от центъра на София е без електричество, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Бе спряно движе...

Изпълнител на проекта е консорциум „ХПВС-ССТ“, в който участват: „Хидрострой“ АД, „Пътни строежи Велико Търново“ АД, „Пътинженерингстрой“ АД, „Пътстрой Бургас“ ЕООД и „Водстрой 98“ АД. Стойността на договора за проектиране и строителство е 180 млн. лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществи Обединение „СЖС ТЕХНОС - СЖС БЪЛГАРИЯ“, в което са: „СЖС България“ ЕООД, гр. София и „СЖС Технос С.А.“, Испания. Техният договор е за 882 хил. лв. с ДДС.

Тангентата не е част от Транс-европейските транспортни коридори, но прави връзка между концентрираните в района главни пътни направления. Това са коридори IV, VIII и X от Транс-европейската транспортна мрежа, през които преминава трафикът от и за Гърция, Румъния, Македония и Сърбия. Обектът преминава през землищата на кварталите Требич, Илиянци, Бенковски, Малашевци, Орландовци и Враждебна. Трасето преминава над реките Какач, Владайска, Перловска и Искър, пресича 20 електропроводи и газопроводи и 20 ВиК мрежи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София