Задържаха затворник за телефонни измами зад решетките

17768
Задържаха затворник за телефонни измами зад решетките
Снимка: Getty Images/Guliver

След проведена акция от "Криминална полиция" в Софийския затвор, е бил задържан затворник, в момент на осъществяване на телефонна измама, съобщиха от МВР. 

В хода на операцията на 9 ноември криминалистите засекли 47-годишния С.П. от Република Сърбия, изтърпяващ наказание лишаване от свобода в Затвор София, да извършва телефонни измами от помещение в затвора. 

Заловиха избягалия затворник от Самораново

Николай Сашков - затворникът, който пре два дни избяга от затворническо общежитие край Самораново, е бил заловен снощи. Той е бил в дом...

При проведените действия по разследването у мъжа и в килията, която обитава, са открити мобилни телефони и СИМ карти, чрез които е осъществявал телефонните обаждания. 

Той набирал телефонните номера на адвокати, на които се представял като ръководен служител на областна дирекция или районно управление на МВР, в зависимост от местожителството на юриста. 

В телефония разговор С.П. им обяснявал, че има задържано лице, което съгласно разпоредбите на НПК има право на адвокатска защита. 

След като затворникът успявал да въведе адвоката в заблуждение и той се съгласявал да се яви в полицията, извършителят на измамите заявявал, че задържаното лице иска да се обади на близките си. За целта адвокатът следвало да закупи и да му продиктува номера на ваучера за предплатени СИМ карти. 

"Златният" затворник на Сан Марино

Издръжката на единствения затворник в Република Сан Марино възлиза на 750 евро дневно, съобщават медиите в държавата-джудже. Тази сума ...

Срещу С.П. е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по смисъла на чл. 211 от НК в Софийска Районна прокуратура. Работа по случая продължава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София