Започна вторият етап от основния ремонт на републиканския път от с. Мусачево до гр. Елин Пелин

1351
Започна вторият етап от основния ремонт на републиканския път от с. Мусачево до гр. Елин Пелин
Снимка: Община Елин Пелин

В края на 2020 г. приключи първият етап от дългоочаквания ремонт на път III 6002 в участъка от хан Богров до регулационните граници на село Мусачево с обща дължина от 4 км. Вчера служители на АПИ започнаха да поставят хоризонтална пътна маркировка на трасето, като дейностите се очаква да приключат до няколко дни в зависимост от атмосферните условия.

В края на месец март 2021 г. започва вторият етап на проекта за останалата част на участъка с дължина от 3 км - от началото на с. Мусачево до кръговото в гр. Елин Пелин. Ремонтът ще включва разваляне на съществуващата настилка, възстановяване на пътното тяло и полагане на асфалто-бетонова настилка, отговаряща на натоварения тежък трафик в района, почистване на водостоци, отводняване и др.

На място в понеделник, за да прегледат и да инспектират трасето по пътя с. Мусачево – гр. Елин Пелин, което подлежи на цялостно преасфалтиране, в селото бяха кандидатите за народни представители Младен Маринов, Николина Ангелкова и Васил Цветков. За да ги запознаят с инфраструктурните дейности кметът на Община Елин Пелин г-н Ивайло Симеонов, кметът на село Мусачево г-н Милиян Илиев, заедно с г-н Стефан Стоилов - общински съветник от ОбС Елин Пелин им показаха участъка, както и реновираните инфраструктурни обекти с общински средства в центъра на населеното място.

На срещата присъства и г-жа Мариета Братанова, началник на Районна пътна служба - Елин Пелин, които отговарят за поддръжката на републиканската пътна мрежа на територията на община Елин Пелин и координират ремонтните дейности. Цялостното преасфалтиране на пътя до гр. Елин Пелин се извършва от Министерството на регионалното развитие и благоустройство, на които Община Елин Пелин благодари за добрата съвместна дейност.

По инициатива на кмета на село Мусачево г-н Милиян Илиев, със съдействието на МРРБ, на 29 март бяха асфалтирани три улици в селото. Новият асфалт беше положен на най-натоварения 216-метров участък от основната улица „Елин Пелин“, който започва от ул. „Сердика“ и стига до ОУ „Иван Вазов“ и църквата „Св. Георги“. Ново преасфалтиране беше направено и на разрушените участъци от улиците „Пейо Яворов“ и „Оборище“.

По време на втория етап от цялостния ремонт на републиканския път от с. Мусачево до гр. Елин Пелин ще бъде създадена временна организация на движението по натоварения участък от пътя и входа на града. Предвижда се ремонтните дейности да приключат до края на месец април 2021 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

След като избяга от катастрофа: Ето как наказаха общинския съветник Благовест Георгиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София