Затварят напълно за коли ул. "Витоша" в София?

29723
Затварят напълно за коли ул. "Витоша" в София?
Снимка: БГНЕС

Столичната община обмисля да забрани коли да пресичат бул. "Витоша". Това каза вчера директорът на дирекция "Обществен ред" Красимир Димитров. "Нашето предложение е да се затворят изцяло входовете към "Витошка" в ремонтирания участък и да се влиза с карти, като достъпът на автомобили ще бъде разрешен само в определено време, в рамките на 2-3 часа", обясни той.

Ограничаването може да става чрез автоматични колчета, каквито преди време имаше на ул. "Граф Игнатиев", а живеещите в района, както и служителите на полицията, пожарната и Бърза помощ ще разполагат с карти, с които да могат да преминават, информира в днешния си брой вестник "Сега".

Фонтанът на "Витошка" ще бъде премахнат

Фонтанът на ремонтирания бул. "Витоша" в София ще бъде премахнат. Според анкета на сайта на столична община 31% от гласувалите са на мн...

Основните мотиви за предложението са, че сега има опасност от инциденти в пешеходната зона на булеварда. Поставените в района камери вече са заснели трима нарушители. Загрижеността вероятно идва и заради трагедията в Стара Загора, където джип уби 4-годишно дете в зона, забранена за автомобили. Нарушенията в района не спряха дори след национални протести и дни по-късно беше засечен друг шофьор, който сгази цветята, оставени на мястото на предишния инцидент.

В момента в пешеходния участък на бул. "Витоша" има три пресечки, отворени за автомобили. Това са ул. "Неофит Рилски", "Уилям Гладстон" и "Солунска". Вече са направени промени в правилата за зареждане на обектите на булеварда. Досега автомобилите, които превозват стока в специално определения час между 15.00 и 16.00 часа, имаха право да влизат в пешеходната част, но вече ще трябва да спират извън пешеходната част и да пренасят стоката.

Главният архитект на София Петър Диков коментира пред "Сега", че с него не е обсъждана подобна идея. Той смята, че сегашното положение с три отворени преки е оптималният вариант и няма основание за допълнителни ограничения. Достатъчно било да се засили контролът.

Намеренията едва ли ще се харесат на търговците и жителите на района, които дълго време протестираха при затварянето на булеварда за коли.

Витошка готова до края на годината

Булевард „Витоша" трябва да бъде ремонтиран до края на годината. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова при инспекция на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София