Базел спокойно победи Лудогорец за втори път

6123
Базел спокойно победи Лудогорец за втори път

Без особени проблеми швейцарският шампион „Базел” узакони превъзходството си над българския първенец „Лудогорец” и след победата с 4:2 в София днес пак спечели с два гола разлика – чист успех с 2:0.

Единственият гол през първата част падна още в 11-тата минута на мача, когато защитата на „Лудогорец” проспа центриране в малкото наказателно поле и позволи топката да мине през няколко души, за да стигне на празна врата до Александър Фрай, който от два метра нямаше как да сбърка. „Базел” удари и греда чрез Джовани Сио при един пробив отляво и фалцов удар, а „Лудогорец” също удари горната греда от фаул в изпълнение на Върджил Мисиджан. Рома Безяк пък пропусна страхотно положение на пет-шест метра от вратата след удар от въздуха.

3:0 за Арсенал в Турция и счупена глава за Кошчелни

Защитникът на "Арсенал" Лоран Кошчелни получи зловеща травма по време на мача от Шампионската лига с "Фенербахче" снощи, който "топчии...

Второто полувреме премина при малко по-ниско темпо, но на всички беше ясно кой ще е крайният победител. „Базел” спокойно контролираше нещата и си личеше, че швейцарците няма как да бъдат изненадани – те бяха по-бързи, по-комбинативни и по-можещи на терена, докато българите, макар да се стараеха, просто нямаха класата да се надиграват с противника. Логично дойде и вторият гол в сметката на "Базел" – в 80-тата минута Филип Деген вкара отново след корнер и при заспала защита на българите, които позволиха на швейцареца да си овладее топката и да стреля от линията на малкото наказателно поле.

Отпадането на „Лудогорец” обаче не означава край на еврокампанията на тима – българският шампион влиза директно в групите на Лига Европа, а жребият за тях ще бъде теглен в петък, 30 август.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com