Брайънт поведе Лейкърс за ключова победа над Далас

4181

В нощта, в която номер 34 на Шакил ОНийл беше сложен в Залата на славата на "Лод Анджелис Лейкърс", Кобе Брайънт показа, че е сърцето и душата на тима. Благодарение на него „езерняците” успяха да победят в изключително важното си за класиране в плейофите домакинство срещу „Далас Маверикс” със 101:81.

Брайънт направи трипъл-дабъл в срещата – 23 точки, 11 борби и 11 асистенции. Другият важен играч за „Лейкърс” Дуайт Хауърд беше най-резултатен в срещата с 24 точки и 12 борби, а Ърл Кларк, който замества успешно контузения Мета Уърлд Пийс, наниза 17 точки и също хвана 12 борби. Пау Гасол пък вкара 14 точки и направи 10 борби като резерва.

Лейкърс пак падат, Брайънт с нова контузия

Играта с огъня от страна на „Лос Анджелис Лейкърс” продължава, след като „езерняците” загубиха 36-ти мач в редо...

За „Далас” разочароващо се представи Дирк Новицки, който вкара едва 4 от 13 опита за стрелба, само 1 тройка от 3 опита и едва 2 успешни опита от 6 от фаул.

Срещата се реши в края на третата четвърт, когато Ърл Кларк довкара неуспешен опит за стрелба от тройката на Брайънт и беше фаулиран. След това Кларк пропусна фаула, но Гасол хвана борбата, върна на Кларк и той вкара тройка. От този момент до края на мача „Далас” не се приближиха на повече от седем точки до „Лейкърс”.

С победата „Лос Анджелис Лейкърс” запазва деветото място на Запад, с баланс от 39 победи и 36 загуби, колкото има и осмият „Юта Джаз”. „Юта” обаче има по-добър показател в Северозападната дивизия. "Далас" пък остава на десето място на Запад с 36 победи и 38 загуби.

Останалите резултати:

Чикаго спря удивителната серия от поредни победи на Маями

Всяко хубаво нещо си има начало и край. В тази стара като света максима се увериха и шампионите на НБА "Маями Хийт", който загубиха с 9...

Ню Йорк – Маями 102:90 (50 точки на Кармело Антъни, Леброн Джеймс и Дуейн Уейд не играха)

Чикаго – Вашингтон 86:90

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com