Уест Бромич шокира Ливърпул насред "Анфийлд"

6925

Отборът на "Ливърпул", който напоследък изглеждаше в добра форма и определено впечатляваше с игра, записа неочаквана загуба като домакин срещу "Уест Бромич".

Мачът беше последен от програмата на 26-ия кръг на Премиершип и се игра се на ст. "Анфийлд" пред 45 хил. зрители.

Първото полувреме премина равностойно, но скучно. През втората част домакините заиграха по-активно, но атаките им бяха вяли и не вещаеха изненада. Добри възможности имаха Луис Суарес и Стивън Джерард, но вратарят на "Уест Бромич" спаси, пише БГНЕС.

Големият пропуск на "Ливърпул" дойде бе в 77-ата минута, когато капитанът Джерард пропусна дузпа, отсъдена за нарушение срещу Суарес. Четири минути по-късно принципът "не вкараш ли, ще ти вкарат" доказа валидността си, като Гарет Макаули изведе Уест Бромич напред - 0:1. В последната минута на редовното време Ромелу Лукаку удвои, правейки унижението на "Ливърпул" пълно - 0:2.

Победата позволи на "Уест Бромич" да задмине мърсисайдци в класирането във Висшата лига с 1 точка. "Ливърпул" е на 9-то място - на цели 29 точки от лидера Манчестър Юнайтед и на 12 точки от челната четворка, даваща право на участие в Шампионската лига.

След мача треньорът на червените Брендън Роджърс сподели, че не обвинява никого и че това просто е бил лош ден. "Ливърпул" обаче бързо трябва да се отърси от негативните емоции, защото предстои мач със "Зенит" за Лига Европа, който ще се играе в четвъртък, 14 февруари, от 19:00 часа в Санкт Петербург.

Ливърпул стана голямата жертва във ФА Къп

Изненадите в турнира на ФА Къп нямат край. След като днес "Челси" едвам се спасиха, а "Тотнъм" загуби от първодивизионния "Лийдс", слав...

Играйте във футболната игра на Actualno.com - "Лаком за гол".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com