X
 
 

Фестивал на ореха в казанлъшкото село Голямо Дряново

1047 0
photo of Фестивал на ореха в казанлъшкото село Голямо Дряново
Снимка: pixabay.com
Национален фестивал на ореха за шести път се провежда днес в казанлъшкото село Голямо Дряново. Мястото на провеждането точно в това село не е случайно - тук се намира най-старото орехово дърво на Балканския полуостров, на цели 500 години. Фестът има за цел да популяризира ореха, как се отглежда, а производители се срещат в опит да се възстановят свързаните с ореха традиции, които са забравени от съвременния българин. Представят се различни занаяти и производители на биопродукти, кулинарна благотворителна изложба на ястия с орехи, изложба на оригинални български национални носии и накити. Демонстрират се и различни машини за преработка на черупкови плодове.

Организатори на фестивала са кметството и местното Народно читалище „Зора -1902“ под патронажа на Националната асоциация на производителите и преработвателите на черупкови плодове и на земеделския производител Георги Василев.

Любители-въдичари „ще зареждат батерии“ на риболовен фестивал край Русе

Езерото в лесопарка „Липник“ край Русе ще бъде домакин на риболовен фестивал за любители- въдичари. Празничното събитие ще ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители