Община Казанлък ще гласува плана за интегрирано развитие на града

6922
Община Казанлък ще гласува плана за интегрирано развитие на града
Снимка: Община Казанлък

На последната редовна сесия за годината Общински съвет – Казанлък предстои да гласува Плана за интегрирано развитие на община Казанлък за периода 2021 – 2027 година. Разработен в широк диалог с обществеността, документът отразява специфичния потенциал на общината и насоките за бъдещото й развитие. Планът задава целите, в рамките на които са дефинирани различни приоритети за постигане на желаното състояние на икономиката, физическата среда и обществените отношения.  

Приоритетите на Плана за интегрирано развитие на община Казанлък за периода 2021-2027 г. са фокусирани в областите:

Самоков обсъди плана за интегрирано развитие на общината

План за интегрирано развитие за периода 2021-2027 се разработва в изпълнение на изискване на Закона за регионалното развитие. Изпълнени...

Развитие на целогодишен устойчив туризъм - Приоритетът е свързан със създаване на нови форми на туризъм, туристически атракции, опазване и популяризиране на местните традиции и култура, включително надграждане на активни нови туристически зони като паметника и местността „Бузлуджа“ и язовир „Копринка“ чрез социализация с нови велоалеи, пътища и атракции, за да се постигне транспортна свързаност на отделните туристически обекти и утвърждаване на община Казанлък като дестинация за целогодишен туризъм. 

Икономически растеж и повишаване на конкурентоспособността - чрез изграждане на техническа и инженерна инфраструктура на „Индустриална зона“ - Казанлък и привличане на инвеститори. Заложено е развитието на Техническия колеж - Казанлък като център за научни изследвания и иновации, предоставящ услуги за предприятията в Индустриалната зона.  

Развитие и модернизация на транспортната и техническата инфраструктура - Приоритетът е насочен към развитието на транспортната инфраструктура и подобряване на транспортните услуги в общината с акцент върху екологичните форми на транспорт. Предвижда се подмяна на превозните средства от обществения транспорт с двигатели с вътрешно горене с електрически или хибридни такива по отношение на линиите между населените места.  

Развитие на социална, здравна и спортна инфраструктура:  

Граждани могат да се включат с предложения в Плана за интегрирано развитие на Пловдив

В рамките на две седмици община Пловдив очаква проектни предложения от гражданите, местния бизнес и неправителствените организации (НПО...

- Ремонт на сградите и доставка на ново оборудване и апаратура за здравните заведения, в т. ч. ремонт, оборудване и обзавеждане на МБАЛ „Христо Стамболски“ – гр. Казанлък и вътрешен ремонт, оборудване и изграждане на товарен асансьор в сградата на „ДКЦ Поликлиника“ гр. Казанлък.  

- Създаване на нови и подобряване качеството на предоставяните социални услуги, в т.ч. въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сгради за социални услуги, подобряване на съществуващите и разкриване на нови социални услуги.  

- Модернизиране на спортната инфраструктура и изграждане на нови места за спорт на открито със свободен достъп, в т.ч. реконструкция на стадион „Севтополис“, тренировъчно футболно игрище и зона за хвърляния, включително изграждане на напоителни системи, ремонт на Колодрума, за да се създадат възможности за ползване на базата за повече и разнообразни спортни дейности, както и изграждане на многофункционална зала за културни и спортни събития.  

ПИРО е обсъждан и съгласуван със заинтересовани страни – икономически и социални партньори, юридически и физически лица, имащи отношение към развитието на общината. Постъпилите предложения и препоръки са отразени в проекта на ПИРО преди внасянето му в Общински съвет - Казанлък.

Проведе се обществено обсъждане на Плана за интегрирано развитие на Община Тетевен за периода 2021 – 2027 г.

Планът за интегрирано развитие на Община Тетевен за периода 2021 – 2027 г. е водещият стратегически документ на общината. Той е ч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За първи път в Стара Загора нови инициативи и съмишленици търсят ученици

Експертно разгледаха новия Закон за защита на лицата, подаващи сигнали за нарушения в Стара Загора

Наравно завърши надбягването между кон и човек в село до Стара Загора

Близо 800 участници събра фестивала на маскарадните игри в Стара Загора

Община Стара Загора отново се включва в кампанията „Часът на Земята“

Кметът на Стара Загора поздрави славния футболист и треньор Иван Вутов по повод 80-годишния му юбилей

Общинско предприятие ще стопанисва културните бази и ще организира фестивали в Стара Загора

120 дръвчета бяха засадени в парк в Стара Загора

В Стара Загора отбелязват Деня на Тракия

Върнаха новоизлюпено белоглаво лешоядче на родителите му (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора